Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása

A felújítás két ütemre bontható, és összesen több mint három évig tart majd.

MN
2018. 03. 01. 8:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása, ezt megelőzően kisebb felújítást kell végrehajtani a BAH-csomópont felüljáróján – mondta Tarlós István főpolgármester az M1 csütörtök reggeli műsorában.

A Lánchíd felújítása két ütemre bontható: az elsőben a híd és a 2-es villamos alagútjának, valamint felszíni környezetének megújítását végzik el. A második ütemben a Váralagutat és a Clark Ádám teret újítják majd fel. A teljes projekt több mint húszmilliárd forintba kerül, megvalósításának időtartama pedig három, három és fél év.

Tarlós szerint azért szeptember táján kezdődik a híd felújítása, mert előtte „muszáj egy ráncfelvarrást végezni” a BAH-csomópont felüljáróján. Forgalomszervezési okokból egyszerre a Lánchíd és a BAH-csomópont nem zárható le – mondta a főpolgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.