Kósa Lajos csupán egy naiv balek – mondogatják párttársai

Két fideszes vezető is azt sejtette, hogy a Kósa által aláírt, közjegyzővel hitelesített okirat hamis lehet.

MN
2018. 03. 16. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos nem elkövetője, hanem áldozata egy bűncselekménynek – mondta az ATV-ben előbb Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, majd a 444.hu portálnak Gulyás Gergely, a párt frakcióvezetője is.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Hidvéghi Balázs Rónai Egonnal beszélgetett Kósa Lajos rejtélyes, 1300 milliárd forintos ügyéről.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az ügy komolytalan, és nyilvánvalóan szélhámossággal állunk szemben, Kósa Lajost a történetben maximum annyi kritika érheti, hogy jóhiszemű volt vagy naiv – mondta.

Hidvéghi arra a kérdésre is csak azt tudta mondani, hogy „komolytalanság”, miszerint mi lett volna, ha ez nem átverés, és tényleg megérkezett volna a 800 millió forint Kósa édesanyjának a számlájára. A Fidesz szóvivője a közjegyzői dokumentumok valódiságát is megkérdőjelezte, holott azt még Kósa Lajos sem vitatta. Hidvéghi Balázs szerint a rendőrség dolga lesz majd kideríteni, hogy mi történt valójában.

Amikor a műsorvezető felvetette, hogy ha Kósát a közgazdászdiplomája ellenére sikerült becsapni az 1300 milliárd forintos történettel, akkor is elment egy közjegyzőhöz, és aláírt egy papírt arról, hogy az édesanyja számlájára utaljanak át 800 millió forintot, Hidvéghi megismételte, hogy itt nyilvánvalóan nem Kósa Lajos a főszereplő, hanem azok, akik elkövették a szélhámosságot.

Hidvéghi Balázs azzal is érvelt, hogy Kósa Lajos feljelentést tett, és majd most ki lesz minden vizsgálva, ám Kósa a saját elmondása szerint egy ideje már rájött, hogy átverték, és mégsem tett feljelentést. Erre a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy az ügy egy ideje húzódott, amelyből aztán kilépett, most pedig feljelentést tett.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, Gulyás Gergely hasonlóan nyilatkozott sajtótájékoztatóján a 444.hu-nak. Eszerint Kósa Lajos nem elkövetője, hanem áldozata a bűncselekménynek, és mivel semmiféle pénzmozgás nem történt, se Kósának, se a családjának anyagi haszna nem származott az ügyből, ezért minden részletet és kalandot Kósa Lajossal vitassanak meg. 

Arra a kérdésre, hogy a dokumentum, amely alapján Kósa Lajos anyjának 800 millió forintot kellett volna utalni, hamis-e, Gulyás elmondta, hogy ezt Kósától kell megkérdezni, de ő úgy tudja, hogy igen.

A frakcióvezető tájékoztatóján elhangzott az a kérdés is az RTL Klub riporterétől, hogy Kósa Lajos (aki jelenleg a sok száz milliárdos városfejlesztési programért felelős tárca nélküli miniszter) vajon alkalmas-e az óriási uniós forrás kezelésére, ha egy ilyen bűncselekményben meg lehet vezetni. Gulyás azt felelte, hogy mindannyian válhatunk bűncselekmény áldozatává. Az újságíró jelezte, hogy nem ez volt a kérdése, de Gulyás annyit mondott: ez a válasza. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.