Lázár János magyarázkodott, majd bocsánatot kért

Korábban azt mondta, nincs idejük lopni a közmunkásoknak, most pedig már azt, hogy senki nem nézi le őket.

MN
2018. 03. 06. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választókörzetének egyik kis falujában, a Csongrád és Békés megye határán fekvő Csanádalbertiben kampányolt a minap Lázár János. Körútja során a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy házaspárhoz látogatott el – derül ki a fideszes politikus Facebook-oldalára feltöltött videóból.

Miközben a fokhagymás vízben főtt kolozsvári szalonna sült a serpenyőben, a miniszter kedélyesen csevegett a vendéglátóival. Némi hezitálás után a közmunkásként dolgozó háziasszony elmondta nagy bánatát Lázár Jánosnak, hogy rosszulesett neki az a kijelentés, miszerint – itt nem pontosan idézte a kancelláriaminisztert – a közmunkások lopnak. Lázár János január végén egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy a közmunka mellett nincs idejük lopni az érintetteknek.

Nem maradt más menekülési mód a politikus számára, magyarázkodásba kezdett, és emlékeztetett arra, hogy már bocsánatot kért kijelentéséért.

„Itt például, ebben a faluban, az én városomban is, senki nem nézi le a közmunkásokat, de sajnos volt olyan időszak, amikor nem lehetett a szociális segélyből megélni, és akkor is boldogulni kellett. Voltak olyan emberek, akik a jövedelmüket másképp egészítették ki. Ezt kár eltagadni, az én mondatom valószínűleg nem volt jó” – magyarázkodott Lázár János.

Mint mondta, nem volt jó mondat, megsértett sok embert, akit nem akart, és már bocsánatot kért ezért. Az idős asszonyon keresztül ezt üzente a többi közmunkásnak:

„Maga is mondja meg a többieknek, hogy eljöttem, és bocsánatot kértem maguktól” – fogalmazott a miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.