LMP-s jelölt lépett vissza Veszprém 2-es választókörzetében a jobbikos javára

Megindult a képviselőjelöltek kölcsönös visszaléptetése az ellenzéki oldalon.

MN
2018. 03. 20. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszprém 2-es választókörzetében az LMP-s Ságodi Zoltán visszalép a képviselőjelöltségtől Kepli Lajos, a Jobbik jelöltje javára – jelentette be az ATV-ben Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.

A politikus arról is beszélt, hogy innentől kezdve pártja arra próbál koncentrálni, hogy minél több szavazót mozgósítsanak a választás napján, ugyanis az ellenzéki tárgyalások zátonyra futottak.

Rónai Egon arról is kérdezte Ungár Pétert, várható-e, hogy Mellár Tamás és Kész Zoltán javára visszalépjenek az LMP-s jelöltek Pécsen és Veszprém 1-es körzetében. Ezzel kapcsolatban a politikus azt mondta: mindkét körzetben nagyon erősen jelen van a Jobbik, így pártja azt gondolta, „ezt a történetet úgy lehetett volna valóban megoldani és nem csak kommunikációban, ha a legszélesebb körben megvalósítjuk az együttműködést, de ez nem történt meg”.

Mint mondta, ez elsősorban a Jobbik bejelentése miatt történt, Vona Gáborék ugyanis közölték, hogy 106 egyéni jelöltet indítanak. Ungár Péter hozzátette: a DK elnöke is részben felelős, szerinte ugyanis egyszer azt mondta, hogy nem, nem, soha a Jobbikkal, aztán azt, hogy leülnének velük tárgyalni.

A párt elnökségi tagja hozzátette: a visszalépésért cserébe nem várnak semmit, ha más párt is hasonló gesztust tesz, azt megköszönik, de nyomasztani nem fognak ezzel az igénnyel senkit.

Mint ismeretes, kedden korábban az LMP-s Kassai Dániel az MSZP jelöltje, Kunhalmi Ágnes javára lépett vissza, a Momentum pedig három helyen is visszaléptette a jelöltjeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.