Menekülttáborral riogatta Orbán a bicskeieket

Papagájokkal és német juhászkutyával is találkozott a miniszterelnök, majd elbeszélgetett egy négyévessel.

MN
2018. 03. 04. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal Bicskén járt Orbán Viktor, ahol Tessely Zoltán fideszes jelölt mellett kampányolt. A miniszterelnök Facebook-oldalán megosztott videójából kiderül: Orbán – amellett, hogy fotózkodott – az egyik háznál két papagájjal, valamint egy német juhászkutyával is találkozott. Nem hagyta, hogy elrettentse az állat: „Ne harapjál meg!” – szólította fel a kutyát, majd bátran becsöngetett.

„Mondtam a Zolinak, hogy jöjjünk el egy választópolgárhoz” – magyarázta az ott lakóknak. Beszélgetett egy négyévessel is, akit felvilágosított, hogy most még nem írhatja alá a támogató ívet, mert csak 14 év múlva mehet szavazni.

Az angolul is feliratozott videóban Orbán arról is beszámolt, hogy a szomszéd faluban nőtt fel, és szomorú volt látni, amikor menekülttábort nyitottak a városban. „Elmondtam a bicskeieknek, hogy ha nem a bevándorlás ellen harcoló Fidesz–KDNP alakít kormányt, abban az esetben a menekülttábort, amelyet bezártunk, itt újra fogják nyitni” – fogalmazott.

„Nekünk a gyermek a legfontosabb, a gyermek az első, és nekünk több gyermekre van szükségünk, nem pedig migránsokra. Hajrá, Bicske!” – mondta.

A miniszterelnök ezúttal sem értesítette a sajtót a látogatásról. Nem ez volt az első ilyen út: Orbán Debrecenben és Miskolcon például stadiont nézett, Dunaújvárosban jégkorongozókkal találkozott, míg Egerben ropit és mézes puszedlit evett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.