Momentum: Meg kell egyeznie az MSZP-nek a Jobbikkal

Az ellenzéki táborok együttműködésén múlik a kormányváltás, hangsúlyozták a Momentum pártkongresszusán.

MN
2018. 03. 11. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Félre kell tennünk a szekértábor-logikát, és együtt kell működnünk a kormányváltás érdekében. De ehhez az MSZP-nek és a Jobbiknak meg kell egyeznie” – hangsúlyozta Fekete-Győr András pártelnök a Momentum kongresszusán.

A párt közleménye szerint a jelöltjeik egységesen azon a véleményen vannak, hogy az áprilisi kormányváltás azon áll vagy bukik, hogy az ellenzéki szekértáborok hajlandóak-e együttműködni.

A Momentum elnöksége a hét elején hívta össze a párt 97 jelöltjét, hogy megtárgyalják a kampányhajrá stratégiáját és a párt együttműködési politikáját. A február 17-i hologramos kampánystart óta most gyűltek össze először a párt jelöltjei, hogy közösen kiértékeljék az ajánlásgyűjtés tanulságait.

A négyórás kongresszus során Soproni Tamás kampányfőnök hangsúlyozta: a fókusz a terepmunkán lesz, vadplakátolással és utcafórumokkal készülnek a jelöltek a választási hajrára. A párt elnöke, Fekete-Győr András két fontos tanulságot emelt ki, amivel az utcán találkozott: a választók többsége egyrészt politikai megújulást és új arcokat, másrészt a szekértáborokon átívelő együttműködést akar.

– A jelöltek megerősítették az elnökség határozatát, hogy a Momentum a kormányváltás érdekében bármelyik ellenzéki párttal hajlandó együttműködni választókerületi szinten, amennyiben az általunk szabott három feltétel teljesül. A jelöltnek 1) hitelesnek és tisztességesnek, 2) a Fidesz legyőzésére esélyesnek és 3) a releváns ellenzéki pártok által támogatottnak kell lennie – olvasható a Momentum közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.