Nézze, milyen kisgatyában futott Szijjártóval brit kollégája!

Szijjártó és Johnson kocogtak egyet a Margitszigeten, majd megállapították, hogy a brexit „Brüsszel hibája”.

MN
2018. 03. 02. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken fogadta hivatalában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a budapesti látogatásán lévő Boris Johnsont, Nagy-Britannia külügyminiszterét.

A brit tárcavezető Facebook-oldalán közzétett fotókból kiderül, hogy a két miniszter a Margitszigeten, reggeli kocogással indította a napot. Boris Johnson az alkalomra egy világoskék, teknősbékás, fürdőgatya-szerű rövidnadrágot húzott futónadrágjára.

Íme:

Itt pedig már később, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban láthatók: 

A Ripost cikkéből az is kiderül, hogy a brit miniszter csütörtök este egy családi vacsorameghívást is elfogadott Dunakeszire, Szijjártó Péter házába. A lapnak a magyar miniszter elmondta: Boris Johnson a reggeli 15 kilométeres edzése utolsó 5 kilométerére csatlakozott be, úgyhogy jó fél órát futottak együtt a havas szélben.

„Mivel tavaly éppen a Budapest Maraton napjára szervezett programot Londonba a közép-európai külügyminisztereknek, akkor nem tudtam indulni a versenyen, úgyhogy tegnap »fájdalomdíjként« a tavalyi London Maraton hivatalos pólóját hozta nekem ajándékba. Én egy Puskás-mezt adtam neki, amelyet a reggeli futáshoz fel is vett” – mondta Szijjártó.

Miután brit kollégájával tárgyalt, miniszter a Politico tudósítása szerint azt mondta: a brexit „Brüsszel hibája”, és „óriási probléma” a britek kilépése. Közölte, hogy mindez az Európai Bizottság kudarca, hiszen a brit kormány világossá tette, mire lenne szükség, hogy maradjanak az unióban, de a bizottság „nem hallotta meg a britek szavát”. Ezzel mintegy felmentette a brit külügyminisztert, aki az EU-népszavazás kampányában a kilépést pártoló tábor frontembere volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.