OLAF-botrány: akadékoskodott, de semmit sem cáfolt a volt polgármester

Alaki hibákba kapaszkodott bele Almási István, amikor az OLAF szabálytalanságokra figyelmeztette.

MN
2018. 03. 02. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismeréssel ér fel az a rövid levél, amit tavaly októberben Almási István, Hódmezővásárhely nemrég elhunyt polgármestere küldött el az OLAF-nak az Elios gyanús közvilágítási tenderei kapcsán – derül ki a Hír TV összefoglalójából.

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter új és független polgármester nyilvánosságra hozta a város és az Elios szerződését: a megállapodások szerint a városvezetés nagyon nagyvonalú volt Tiborcz István korábbi cégével. A miniszterelnök vejének vállalkozása 720 millió forintért korszerűsíthette a közvilágítást, a város pedig azt sem kötötte ki, hogy pontosan hány lámpát vagy hogy milyen minőségű fényforrásokat kell majd biztosítaniuk. A 2010. március 1-jén kötött szerződést a város polgármestereként még Lázár János írta.

A vásárhelyi tendert is vizsgáló OLAF ezzel kapcsolatban is figyelmeztette Lázár utódját, vagyis Almási István néhai polgármestert, aki vissza is vágott az uniós hivatalnak – igaz, lényegi cáfolatot ő sem tudott megfogalmazni, pusztán elírásokra, fogalmazási hibákra hívta fel figyelmüket.

Almási négy pontban összegezte kifogásait: szerinte nem pontosan szerepeltek a szerződések dátumai az OLAF levelében, és a leírt projektösszeg sem volt helyes. 

Az OLAF ezt már nem is kommentálta: 2018 január elején küldött válaszlevelükben csak annyit jeleztek, hogy megtették ajánlásaikat az ügyben a magyar hatóságoknak.

Az OLAF-jelentéssel és Tiborcz Istvánnal foglalkozó összes cikkünket ide kattintva olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.