Orbán: Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe

A miniszterelnök a gödöllői helyi tévében is ugyanazt a pár kifejezést ismételgette.

MN
2018. 03. 11. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni – mondta az MTI beszámolója szerint Orbán Viktor miniszterelnök a gödöllői Régió Plusz Televíziónak adott vasárnapi interjújában, amelyben rámutatott: a pénzt vagy fejlesztésekre költjük, vagy „bevándorlóországot” kell felépíteni a migránsoknak.

Kifejtette: Magyarország jövőjét egy közvetlen veszély fenyegeti, az, hogy bevándorlóországgá alakítanak bennünket. Brüsszelnek az erre vonatkozó elképzelése egyre nyilvánvalóbb, a legújabb javaslat szerint legalább tízezer migránst kellene befogadni. A Soros-birodalom egész Európát „bevándorlókontinenssé” akarja alakítani, és megtámad mindenkit, aki útjában áll, nemcsak Magyarországot, hanem Csehországot vagy Szlovákiát is – tette hozzá a miniszterelnök. Kifejtette: a közép-európai bevándorlásellenes kormányok össztűz alatt állnak és fognak állni a jövőben is. Vannak, akik azt szeretnék, ha Magyarországot elárasztanák a migránsok, és átalakulna számos nyugat-európai nagyvároshoz hasonlóan.

„Én ezt nem kívánom Magyarország számára. A saját gyermekeimnek sem kívánom, ( ) ahogy a gödöllői fiataloknak sem kívánom, hogy olyan világban kelljen élni, amelyet alapvetően a migránspolitika és a bevándorlás határoz meg” – húzta alá a miniszterelnök, kiemelve: tudnia kell a magyaroknak, hogy ez nyílt és közvetlen veszély, és nem egyszerűen csak a biztonságunkat fenyegeti, hanem van pénzügyi következménye is.

Kitért arra is, hogy Ausztria és Németország is nehezen birkózik meg a bevándorlás problémáival, pedig azok a világ leggazdagabb országai. Magyarország ezt a terhet nem bírná el – mutatott rá.

„Hiába vannak terveink mondjuk Gödöllőre, a pénzt vagy erre költjük, vagy arra, hogy bevándorlóországot kell felépíteni a migránsoknak” – mondta. „Vagy nyugdíjat emelünk, vagy a migránsokra költjük a pénzt, vagy családtámogatás van, vagy bevándorlópolitika van – mindent nem lehet megvalósítani – mondta”

Orbán Viktor szerint ezért azt a pénzt, amit egy rendbe tett gazdaság képes előállítani, inkább a magyarokra, a magyar fiatalokra, magyar nyugdíjasokra és magyar településekre kell költeni, és ne idegenből ide érkező migránsokra, bevándorlókra. Álljunk tehát ellen, védjük meg Magyarországot, legyen nemzeti kormányunk, amely kiáll az ország mellett – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ez a választás tétje.

Rámutatott arra is, hogy a nyugat-európai országokban, különösen a nagyvárosokban, megnőtt a bűncselekmények száma, főleg a nők ellen elkövetetteké. „Nem látom be, miért kellene nekünk ilyen jövőt választani” – mondta a miniszterelnök. Magyarország biztonságos, rendezett ország – húzta alá.

Gödöllőről elmondta, hogy a vitáktól függetlenül a kormány az önkormányzat által felhalmozott mintegy 8 milliárd forint adósságot levette a város válláról, és az elmúlt években 7-8 milliárd forint fejlesztés érkezett a térségbe. Gödöllőt fontosnak tartották eddig is, és ez a jövőben is így lesz – hangsúlyozta, hozzátéve: mindehhez kellett Vécsey Lászlónak, a térség országgyűlési képviselőjének a munkája. A képviselőt méltatva azt mondta, hogy a nehéz pillanatokban lehetett rá számítani. Az új gödöllői uszoda – ami versenyuszodaként is megállja majd a helyét – megépítése is a képviselő közreműködésének eredménye, a létesítmény kivitelezése a választások előtt elkezdődhet. A tervezett uszoda helyszíne mögött van állami földterület, ami lehetővé teszi a fejlesztés második ütemében egy jégcsarnok felépítését is – jelentette be Orbán Viktor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.