Sál és sisak: Orbán Viktor Miskolcon kampányolt, stadiont is nézett

DVTK-s sálat kötött a nyakába a miniszterelnök, és sisakot is felvett a stadionban.

MN
2018. 03. 01. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolcon folytatta országjáró kampányát csütörtökön a miniszterelnök, derül ki a Facebook-oldalára feltöltött képekből.

Orbán Viktor egyeztetett Kriza Ákos miskolci polgármesterrel, valamint a Fidesz két helyi jelöltjével, Csöbör Katalinnal és Hubay Györggyel. Utóbbiakat több „hajrá”-val is biztatja a bejegyzésében (szokás szerint persze angolul is, „go”-val). Egy párttársa a vidám csoportjukról még egy szelfit is készíthetett a polgármesteri hivatalban, árulják el a feltöltött fotók.

A fideszes kampánycsapat megtekintette a miskolci körzeti rendészet központját is, ahol hímzett karszalagos városi rendfenntartók tájékoztatták a kormányfőt és a stábját. 

A kampánylátogatásra Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is elkísérte főnökét, pedig előbbinek csütörtökön kora délután már Budapesten kellett kormánytájékoztatót tartania. Le is késte.

A kormányfő ellátogatott a kormányközeli miskolci városi tévébe is. A stúdióbeszélgetés tartalma egyelőre nem kapott országos nyilvánosságot.

A kormányfő érkezéséről az eddigi szokás szerint ezúttal sem értesítették előzetesen a médiát. Ennek ellenére a Hír TV tudósítása szerint Orbán Viktort a televízió előtt több jobbikos szimpatizáns várta. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője próbált is a miniszterelnöktől kérdezni, de Orbán Viktor érdemben nem válaszolt neki.

„Számtalan érdeklődésre számot tartó kérdésem lett volna, például az Elios-üggyel kapcsolatban, hiszen Miskolc is sajnos nyakig érintett ebben az ügyben. Végeredményben egyetlenegy kérdésnek a feltevésére volt elegendő idő és lehetőség. Én azt kérdeztem meg tőle, hogy esetleg a miskolci börtönbe is ellátogat-e. Miután erre nem kaptam választ, így feltételezhető, hogy erre majd április 8-a után fog sor kerülni” – nyilatkozta Jakab Péter a Hír TV-nek.

A Miskolci Kocsonyafesztiválra idén nem mehetett, így hát Diósgyőr felé vette útját a Fidesz elnöke.

A 13 milliárd forintból készülő, új diósgyőri stadiont szintén megnézte Orbán Viktor, bár a DVTK otthonának szánt létesítményt a február másodikai határidőre nem tudta befejezni a kormányközeli kivitelező, a Market Zrt.

Orbán Viktor a stadionszemle idejére a piros védősisak mellé a diósgyőri csapat piros-fehér sálját is magára vette, de ezzel még nem tudta kivédeni, hogy a DVTK-t a Magyar Kupa negyeddöntőjében összesorsolják a miniszterelnök kedvencével, a felcsúti Puskás Akadémiával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.