Síparadicsomban is hasít Mészáros Lőrinc birodalma

A Hír TV megszólaltatta az ingatlanost, aki korábban a Mészáros Lőrinc által megvett osztrák hotelt árulta.

MN
2018. 03. 09. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Célpont megtalálta az ingatlanközvetítőt, aki az egyik osztrák hotelt árulta, amely később Mészáros Lőrincé lett – számol be róla oldalán a Hír TV. Az ingatlanosnak már vevője is volt, de amikor megjelentek a színen Mészáros emberei, az eladó és a vevő is eltűnt, és onnantól neki már nem termett babér ebben az üzletben.

A közpénzen felhizlalt és szédületes tempóban nemzetközi terjeszkedésbe fogó Mészáros Lőrinc ausztriai vagyonelemeire volt kíváncsi a Célpont, ezért látogatott el Murauba, az egyik legszebb alpesi síterepre. Mészáros cégeinek több szállodája is van itt – köztük olyan, amely a botrányos véget érő és sok ügyfelet megkárosító Budacash vezetőié volt –, a helyiek szerint komoly pénzt lehet keresni ezekkel.

A Célpont itt találta meg Parajdi István ingatlanos szakembert, aki elmondta: gazdag magyarok korábban is fektettek pénzt osztrák szállodákba, Mészáros egyik hotelét is az ő segítségével adta el korábbi osztrák tulajdonosa egy magyarnak még 2013-ban. Az új, magyar tulajdonos több százezer euróért újította fel a hotelt, kicserélte a konyhát, a teljes wellnessrészleget, majd 2015-ban úgy döntött, túlad rajta. Az eladáshoz Parajdi István segítségét kérte.

– Volt egy vevőm, de érdekes módon amikor az ajánlat megszületett és elfogadták, akkor valamilyen – nem tudjuk, milyen – kéz, valamilyen erő belenyúlt, és eltűnt az eladóm – idézi fel a történteket az ingatlanos. Sokat dolgozott az üzlet tető alá hozásán, de ezúttal a munka jutalma elmaradt. Már csak azt hallotta a hírekben, hogy Mészáros cégcsoportja lett a szálloda tulajdonosa.

– Szó szerint eltűnt az eladó, nem volt elérhető, ami nekem igen szokatlan az üzleti világban – idézi fel a rejtélyes esetet a Célpontnak.      

Mészáros Lőrincnek egyébként nem ez az egyetlen biznisze az osztrák üzleti életben. A Célpont szúrta ki korábban azt is, hogy Mészáros Lőrinc luxusrepülőt parkoltat Bécsben. (Pedig veszélyes város.) Mint kiderült, egy év alatt hatszor fordultak meg a svájci adóparadicsomban, de gyakori úti céljuk a Balkán is.

A Mészáros-részvénytársaságok külföldi terjeszkedésének részleteiről a ma esti Célpont foglalkozik 20.30-kor a Hír TV-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.