Szél Bernadett: Egy ideje benne volt a levegőben Ron Werber távozása

Az LMP miniszterelnök-jelöltje kicsit sajnálja, hogy pont nőnapkor ment el a kampányguru.

MN
2018. 03. 09. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez már egy ideje benne volt a levegőben – így reagált az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szél Bernadett arra, hogy Ron Werber távozik az LMP-től. Hozzátette, hogy nem érte váratlanul a fejlemény.

A párt miniszterelnök-jelöltje azt is mondta: kicsit sajnálja, hogy pont nőnapkor ment el a kampányguru. Ugyanakkor az adásból azt üzente Werbernek, hogy nagyon köszöni a munkáját, és csak a jóra akar emlékezni. – Most lezárult a kampánynak egy nagyon fontos időszaka – folytatta, majd kijelentette, Ron Werber segítette például az aktivistabázis felépítését.

– Én a helyemen vagyok, a kampányfőnök is a helyén van, a kampány következő időszaka is nagyon sikeres lesz – jelentette ki.

Hadházy Ákos, a párt társelnöke korábban lapunknak azt mondta, egy haszna már biztosan lesz Ron Werber távozásának: a Fidesznek új érveket kell találnia az LMP-vel szemben. Hadházy elmondása szerint mindig, amikor a kormányt szembesítette valamilyen üggyel, az volt a válasz, hogy ezt biztosan Ron Werber diktálta neki. A politikus sajnálja, hogy a szakember távozik.

Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője pedig elmondta, hogy a kampánystáb működését nem érinti Werber távozása, hiszen ő tanácsadóként volt jelen, a kampánnyal kapcsolatos döntéseket eddig is és ezután is, az LMP elnöksége és a pártelnökök hozzák. A szóvivő azt is elmondta még, hogy Werber fő feladata volt a párt üzeneteinek hatékony eljuttatása a választókhoz, és ez – a közvélemény-kutatásokból láthatóan – sikerült.

A távozás okairól egyébként a 444-nek egy LMP-s politikus annyit mondott: Werber „impulzív” természetét nem nézte jó szemmel a pártvezetés. Az elnökségi tag szerint a szakember személyiségéből adódóan „kampánytechnikai nézetkülönbségek” alakultak ki a felek között.

Az LMP-t többen is bírálták tavaly ősszel, amikor leszerződött az MSZP-t 2002-ben választási győzelemhez segítő Werberrel. A zöldpárt társelnöknője viszont akkor azzal védte a dolgot, hogy nagyon jó szakemberről van szó, „akinek a tanácsait hasznos lenne meghallgatnunk”. Ungár Péter elnökségi tag pedig novemberben arról beszélt lapunknak: nagyon szeret vele együtt dolgozni, sokat tanul tőle. Közlése szerint Werber specialitása a mozgósítás, az LMP stratégiáját pedig nem ő, hanem a párt országos elnöksége határozza meg. Kérdésünkre, hogy negatív kampányra készülhetünk-e, Ungár akkor a következőképpen nyilatkozott: – Meg lehet figyelni, hogy milyen üzenetei vannak az LMP-nek azóta, hogy együttműködünk Ron Werberrel, illetve milyen szlogenjeink voltak az azt megelőző időszakban. A kettő között senki sem tud ilyen szempontból különbséget találni – mondta a politikus.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.