Tuzson-lista: feljelentést tesz a Jobbik az aláírásgyűjtés miatt

Tuzson Bencének a dunaújvárosi önkormányzat megbízottjai gyűjtöttek aláírásokat. A Jobbik lépett, de nem számítanak eredményre.

MN
2018. 03. 05. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tesz a Jobbik, miután hangfelvétel is bizonyítja, hogy a dunaújvárosi önkormányzat aktivistákat bízott meg: gyűjtsenek aláírásokat Tuzson Bence fideszes képviselőnek.

Minderről a jobbikos Varga Zoltán Péter képviselőjelölt számolt be sajtóközleményében, aki hozzátette, hogy választási kifogást is benyújtott a visszaélés miatt. Varga ugyanakkor lemondóan azt is megjegyzi:

nem sokat várnak egy olyan választási bizottságtól, melynek választott tagjai között többségben vannak olyan személyek, akik korábban, hasonló feladatuk ellátása során olyan választási bizottságnak voltak tagjai, melyet saját magát, testületként is elmarasztalt a felettes szerv – éppen választási jogsértésért.

Nagy eredményt azért sem remélnek, mert a bizottság épp most egészült ki a Fidesz által delegált Turi Györggyel, aki korábban Tuzson ügyvédi irodájánál dolgozott, most pedig az iroda tulajdonosa – teszi hozzá levelében a jobbikos jelölt.

Mint korábban a Hír TV beszámolt róla, Tuzson Bence kommunikációs államtitkárnak úgy gyűjtöttek aláírást aktivisták, hogy a fideszes politikus már korábban, február 19-én összegyűjtötte a jelöltségéhez szükséges 500 aláírást, sőt, annak többszörösét is.

A később gyűjtögető megbízottak tehát valószínűleg már a Fidesz támogatói listájához kerestek aláírókat – bár erről talán nekik sem volt fogalmuk; a tévéhez eljuttatott hangfelvételen ugyanis egy olyan férfi szólal meg, aki csak a választási kampányra hivatkozik, látszólag fogalma sincs a jelölti lista lezárásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.