Új felmérés: Mellár Tamás összefogás nélkül is nyerhet

Ellentmondásos felmérések látnak napvilágot a pécsi körzetről. Az biztos, hogy csak a közismert független jelöltnek lehet esélye legyőzni Csizi Pétert.

MN
2018. 03. 06. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvélemény-kutatások szerint korántsem lefutott a párharc Baranya 1-es számú választókerületében, ahol a függetlenként induló Mellár Tamás a legerősebb ellenzéki jelölt. A közgazdásznak jó esélye van megszorongatni, akár le is győzni a fideszes Csizi Pétert a választáson.

Noha hétfőn a Közös Ország Mozgalom (KÖM) választókerületi kutatásából azt lehetett kiolvasni, hogy ha egymaga szállna harcba a Fidesz jelöltjével, akkor is csak a voksok 45 százalékát szerezné meg, a Taktikaiszavazás.hu oldal felmérése viszont azt mutatja, hogy Mellár Tamás kicsivel, de megverné Csizit még akkor is, ha nem lépnek vissza a független jelölt javára az indulási szándékukat jelző ellenzéki pártok.

Pécsett pár héttel ezelőtt megkezdődött egy ellenzéki visszalépés-sorozat Mellár Tamás független jelölt javára: elsőként az MSZP-s frakcióvezető, Tóth Bertalan jelentette be Mellár Tamás támogatását – ezzel tehát a DK támogatását is, mert a megállapodásuk értelmében ez MSZP-s jelölésű körzet –, majd az Együtt is beállt Mellár mögé.

A KÖM kutatása ugyanakkor azzal számol, hogy Pécsett nem elegendő, ha csak egy jelölt lép vissza az indulástól: Mellár Tamás csak azokban az esetekben kerülne legalább „lőtávolon belülre”, ha legalább ketten visszalépnek az indulástól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.