Új sportuszodával kampányol Zsigó Róbert, pedig pénzt nem kapott rá

A fideszes képviselőjelölt olyan beruházást jelentett be, amelyhez a kormány egyetlen forintot sem rendelt.

MN
2018. 03. 20. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Örömmel jelentem, hogy hamarosan megépülhet Baján az új sportuszoda és az élményfürdő” – jelentette be hétfőn a Facebook-oldalára feltöltött rövid videóban Zsigó Róbert, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje, arra hivatkozva, hogy a kormány nemrégiben tárgyalta az előterjesztést, és a határozat is hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben. „Ezzel egy újabb régi, nagy álmunk válhat valóra” – lelkendezett a hóesésben a képviselőjelölt.

A kampányízű bejelentés egyetlen szépséghibája, hogy nem teljesen igaz – hívta fel a figyelmet Ikotity István LMP-s képviselőjelölt. A Magyar Közlöny hétfői számában ugyanis valóban megjelent a kormányhatározat „a bajai sportuszoda és élményfürdő fejlesztéséhez szükséges intézkedésekről”, csakhogy az egyetlen forintot nem rendel a célhoz.

###HIRDETES###

A határozatban mindössze annyi áll, hogy a kormány „egyetért a  bajai sportuszoda és élményfürdő fejlesztésével, amelynek keretében egy új sportuszoda, illetve egy élményfürdő kialakítása történik meg”, illetve megbízza a nemzeti fejlesztési minisztert (jelenleg még Seszták Miklóst), hogy vizsgálja meg a beruházás megvalósításának feltételeit. Az ugyanebben a közlönyben megjelent másik határozat ellenben egymilliárd forintot biztosít például a berettyóújfalui strand fejlesztésére, ebből 300 milliót már idén.

Ikotity a saját Facebook-oldalán azt is hozzátette, hogy a kormány február 28-án tárgyalt két bajai kezdeményezést: a Jelky téri körforgalmat és az új uszodát. Az előbbit, az 51-es és 55-ös út találkozásánál építendő új csomópontot elfogadta, az ugyanis olcsóbb, „mindössze” másfél milliárd forint, míg a sportuszoda ügyét függőben hagyta. Zsigó ennek ellenére számolt be győzelemként a döntésről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.