Ungár Péter vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Láng Zsolttal szemben

Az LMP szerint tiszta vizet kell önteni a pohárba. Láng Zsolt jogi lépéseket tesz.

MN
2018. 03. 08. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Láng Zsolttal, a második kerület fideszes polgármesterrel szemben Ungár Péter, az LMP képviselőjelöltje – derül ki a párt közleményéből.

Azt írják: Lángról az elmúlt években kiderült, hogy többek között több mint százmillió forintot érő ingatlant épített, azonban a vagyonnyilatkozata alapján nem lett volna rá lehetősége.

„Az LMP álláspontja szerint méltatlan mindenki választott pozíció betöltésére, aki nem tud elszámolni a vagyonával, ezért Láng Zsolt esetében is tiszta vizet kell önteni a pohárba. Láng Zsolt erre magától nem volt hajlandó, ezért kezdeményez az LMP képviselőjelöltje vagyonosodási vizsgálatot” – fogalmaznak.

A párt kiemeli: évek óta próbálják elérni, hogy a semmit nem érő vagyonnyilatkozati rendszer helyett a politikusoknak évente kötelező vagyonosodási vizsgálaton kelljen átesnie.

„A Fidesz ezt a javaslatot minden egyes alkalommal lesöpörte, ezzel bizonyítva, hogy takargatnivalójuk van. Ezért nincs más lehetőségünk, mint az olyan kirívó esetekben, mint amilyen Láng Zsolté egyenként kezdeményezünk vagyonosodási vizsgálatot” – olvasható a nyilatkozatban.

A zöldpárt közleményére a Fidesz II. kerületi szervezete úgy reagált: az LMP ismét a politikai támadás gyáva, Ron Werber-i módját választotta.

„Ungár Péter újból bizonyította: valódi, választókerületét érintő ötletei nincsenek, kampányát továbbra is csak hazugságokra képes építeni. A nemzetgazdasági miniszter választókerületében próbálkozó ifjú politikusnak Varga Mihály képviselői tevékenységén nehéz fogást találni. Ungár Péter minden bizonnyal ezért próbálkozik azzal, hogy – bár ez most nem az önkormányzati választás – Láng Zsolt II. kerületi polgármestert tekintse ellenfelének” – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy Ungárnak könnyebb dolga itt sincsen, hiszen az elmúlt 12 év önkormányzati eredményei egyértelműek, a városrész gazdálkodása kiegyensúlyozott, fejlődése folyamatos. „Bár Ungár 3,5 éves önkormányzati képviselősége alatt semmi mással nem foglalkozott, mint visszásságokat keresett, egyet sem talált. Az LMP alelnökének így ezen a területen is csak a személyeskedő hazugságkampány marad. A 26 éves milliárdostól a választási csalás sem állhat távol, hiszen a tegnapi híradások szerint elhunytak támogató aláírását próbálta felhasználni jelöltté válásának érdekében” – írták.

Közölték, hogy „a mai napon egy öt évvel ezelőtti – már akkor is egyértelműen alaptalan – politikai támadást kísérelt meg felmelegíteni”.

„Láng Zsolt vagyoni helyzete transzparens, ahogyan az eredeti támadáskor tételesen cáfolni tudta az ellene felhozott ellenzéki vádakat, úgy ezt természetesen ma is meg tudja tenni. Tekintettel azonban arra, hogy Ungár Péter konkrétumok szintjén állít valótlanságokat, a polgármester haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.