Választási csalás gyanúja miatt feljelentést tett a jobbikos képviselő

Felmerűl a gyanú, hogy bűncselekmény történt a választás rendje ellen.

MTI
2018. 03. 09. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtöki cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Zuglóban a helyi választási bizottság elutasította Lévai Katalinnak, az MSZP korábbi esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszterének nyilvántartásba vételét.

Az eset kapcsán választás rendje elleni bűncselekmény, valamint a személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő Lévai Katalinnak, a Lendülettel Magyarországért nevű párt elnökének hamisított ajánlóívei miatt.

A politikus pénteki Facebook-bejegyzésében azt írta, több lapon is pontosan, sorrend tekintetében is megegyeztek a nevek a Jelen Tamás fideszes képviselőjelölt által leadott ajánlóíveken szereplőkkel. A képviselő szerint ezért több mint valószínű, hogy a Fidesz kampánycsapatából valaki átadta az őket jóhiszeműen támogató polgárok adatait, aláírásaikat pedig odahamisították Lévai Katalin íveire.

Ez Szávay István szerint felveti a választás rendje elleni bűncselekmény, valamint a személyes adattal való visszaélés bűncselekményének alapos gyanúját, ezért pénteken feljelentést tett a XIV. kerületi ügyészségen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.