Vasárnaptól szerdáig 21 emberéletet követelt a fagy

A tél magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a száznyolcvanötöt.

MN
2018. 03. 01. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lesújtó adatot közölt a Magyar Szociális Fórum: az elmúlt négy napban, vasárnaptól szerdáig huszonegyen haltak meg az extrém hideg miatt Magyarországon – írja a Hír TV.

A beszámoló szerint többségük fűtetlen lakásokban hűlt ki, vagy kórházba kerülése után halt meg, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. Az áldozatok többsége magára maradt vagy nyomorban élő idős, beteg ember volt, aki nem tudott mivel fűteni. A tél magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a száznyolcvanötöt.

A szociális államtitkár délelőtt a Hír TV-nek azt mondta: jól vizsgázott a szociális ellátás. „Úgy gondoljuk, hogy a felkészülés a krízisidőszakra rendben volt, hiszen a megnyitott ezerötszáz többletférőhely elegendőnek viszonyult, mint tavaly januárban. A vörös kód riasztás, úgy tudjuk, eredményes volt, hiszen nemcsak a hajléktalanellátó rendszer, hanem a szociális ellátó rendszer teljes egésze felkészült és befogadta” – nyilatkozta Czibere Károly.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.