Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Visszalép Juhász Péter

Az Együtt elnöke Budapest egyes számú választókerületében indult volna. Arra kérte a többi ellenzéki jelöltet is, hogy koordináljanak.

Kovacsik Ágnes
2018. 03. 24. 9:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mai napon visszalépek a jelöltségtől a Belvárosban” – jelentette be a Képviselői Irodaház előtt tartott sajtótájékoztatón Juhász Péter, az Együtt elnöke.

Juhász elmondta, hogy az Együtt ezzel példát szeretne mutatni a pártoknak, ő maga pedig személyes példát szeretne mutatni a jelölteknek. Mint mondta, minden egyes ellenzéki jelöltnek magának kell eldöntenie, hogy visszalép-e az esélyesebb jelölt számára, nem pártérdekeket kell szolgálni. Úgy vélte, azok a pártok, akik az elkövetkező napokban, nem hívják vissza jelöltjeiket, akár a Fidesz kétharmados győzelmét segíthetik elő.

„Rendkívül káros ez a magatartás akár a kampányfinanszírozás, akár a töredékszavazatok maximalizálása, akár bármely más, magasztos eszmének beállított maszlag indokolja döntésüket. Az ellenzéki jelöltek egymással szemben való indításával elárulják a közös célt, az Orbán rendszer megdöntését” – emelte ki Juhász Péter.

Az Együtt elnöke emlékeztetett arra, hogy az MSZP–DK a paktumuk keretében egyetlen helyen léptetett vissza jelöltet más párt javára, sehol senki mással nem koordináltak még. Az LMP két helyen, a Momentum 3 körzetben léptette vissza jelöltjeit. Ez pedig Juhász szerint nem koordináció, hanem a választók átverése.

A pártelnök felidézte, hogy az Együtt immár 63 helyen nem állít jelöltet, hogy ezzel biztosítsa a Fidesz legyőzésének esélyét. Azt várják a pártoktól és azok vezetőitől, hogy kövessék a példájukat, tegyék félre a pártjuk érdekeit, és gondoljanak a választók akaratára.

Juhász Péter azt is elmondta, hogy rengetegen írtak neki levelet, hogy ne lépjen vissza, mivel egy hónapja még ő volt a legesélyesebb jelölt a választókerületben, majd a fideszes média rágalomhadjárata miatt visszaesett a népszerűsége a másik két jelölt szintjére. Úgy vélte, hogy emberileg az lett volna vállalható, ha a többi jelölt kiáll mellette, mert az ellenzéknek egy közösséget kell alkotnia.

Azoknak, akik arra kérték Juhászt, ne lépjen vissza, azt üzente: szavazzanak az Együtt listájára április 8-án.

A kérdésre, hogy kinek a javára lép vissza, a pártelnök azt mondta: nem valakinek a javára döntött így. A három esélyestől azt kérte, egyezzenek meg egymással. Mivel eddig nem voltak hajlandóak a megállapodásra, Juhász szerint ennek az lehet a vége, hogy a KDNP-s Hollik István nyerheti a választást.

Budapest egyes számú választókerületében mások mellett Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője, Naszály Márta, az MSZP–Párbeszéd, és Losonczy Pál, a Jobbik jelöltje indul.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.