Völner Pál nekiment Bárándy Péter volt igazságügyi miniszternek Ahmed H. ügye miatt

A fideszes államtitkár szerint a Soros-szervezetek képviselői is megjelentek Ahmed H. tárgyalásán.

MTI
2018. 03. 14. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergelynek, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének ki kell vonnia a politikai erővonalból Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi minisztert – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára újságíróknak szerdán Budapesten.

Az államtitkár az Ahmed H. perében hozott ítéletre reagálva kifejtette: a kulcskérdés az volt a megismételt eljárásban a Szegedi Törvényszéken, hogy az ügyészség által emelt vád szerint terrorcselekményről beszélhetünk-e, vagy a védelmet ellátó Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi miniszter által képviselt álláspont szerinti hatóság elleni erőszak kísérletéről. A bíróság az ügyészségnek adott igazat, tehát a megismételt eljárásban is hasonló ítélet született – emlékeztetett.

Völner Pál nyomatékolta: „valóban nem lehet büntetlenül Magyarországon a határzárat áttörni”, tömegzavargás keretében a rendőröket dobálni. A jogállamisághoz az is hozzátartozik, hogy a bűncselekményeket büntetés követi – mutatott rá.

Az államtitkár fölszólította Karácsony Gergelyt, hogy „a politikai erővonalból vonja ki” a korábbi igazságügyi minisztert, „döntse el, hogy ügyvédként vagy politikusként szerepel ezekben az ügyekben”.

„A Soros-szervezetek képviselői” „Szabadságot Ahmed H.-nak” feliratú kitűzővel voltak jelen a tárgyaláson, pedig itt egy bűncselekményről van szó, „nem állhatnak az ellenzéki pártok és az úgynevezett civilek a bűnözők oldalára” – fogalmazott Völner Pál.

Szerdán a megismételt elsőfokú eljárásban a Szegedi Törvényszék hét év fegyházbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t. A bíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.