Esperesük mellé álltak az evangélikusok

Az egyház szerint egyesek önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak Mesterházy Balázs prédikációjának.

MN
2018. 04. 03. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes teológiailag átgondolt, az evangéliumhoz hű húsvéti rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem annak – nyilván a közelgő választások miatt – önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak” – reagált közleményben a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa a Kossuth Rádióban közvetített húsvétvasárnapi istentisztelet kapcsán. A prédikációban az esperes ugyanis közéleti, sőt kormánykritikusnak vélt gondolatokat is megfogalmazott.

A Fabiny Tamás, Gáncs Péter és Szemerei János püspökök által jegyzett közleményben azt írták: meggyőződésük, hogy lelkészeik esküjükhöz méltóan az evangélium tiszta hirdetését és a rájuk bízottak pásztorolását, továbbá a békesség megteremtését tartják feladatuknak.

„Egyházunk népétől, a magyar társadalomtól, különösen is a közszereplőktől és a média képviselőitől a józanság és az igazmondás komolyan vételét, valamint a másik ember méltóságának megbecsülését kérjük” – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.