2010 óta június 4-e a magyarság egyik legfontosabb ünnepe az egész Kárpát-medencében

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma2019. 06. 04. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2010 óta június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja, a magyarság egyik legfontosabb ünnepe az egész Kárpát-medencében. Míg korábban ezt a napot a fájdalom hatotta át, mára június 4-e egy erős, büszke, a múltjából táplálkozó, de a jövőbe tekintő nemzet ünnepe lett – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Ünnepeljük, hogy a magyarság a Kárpát-medencében a történelem viharai közepette is meg tudott maradni és tovább erősödni, ahogy ünnepeljük azt is, hogy 2010 óta számos újabb lépést hajtottunk végre, amelyek a magyarság összetartozását segítik.

Antall József 1990-ben kijelentette, hogy „Lélekben, érzésben 15 millió magyar miniszterelnöke kívánok lenni” – idézi fel az első szabadon választott miniszterelnök szavait a szaktárca közleménye.

Ezt a szellemi örökséget tovább erősítve a nemzeti kormány lehetővé tette, hogy minden nemzettársunk nemcsak lélekben, hanem a valóságban is magyar állampolgár lehet.

A nemzeti kormány felelősséget vállal minden magyarért, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig azért dolgozik, hogy a magyar nyelv, a magyar kultúra, elődeink hagyományai tovább éljenek, és a jövő nemzedékének tagjai is megkapják azt a szellemi táplálékot, amely tovább erősíti a Kárpát-medence magyarjainak összetartozását – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.