Ősszel kezdődik a pécsi egyetemi vesztegetési per

Szeptember első felében kezdődik Győrben a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési per.

TK
2012. 07. 04. 4:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Máté Kinga bíró elmondta, az I. Gábor és 26 társa ellen hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügy első tárgyalását a kiemelt ügyekre vonatkozó szabálynak megfelelően szeptember 19-e előtt kell megtartania Bóka Tibor tanácsának. A szóvivő jelezte: a vádlottak ellen 30 pontban emeltek vádat, 16 ezer oldalnál is hosszabb nyomozati iratok alapján. Az ügy elsőrendű vádlottja jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Az MNO beszámolt róla, hogy az ügyészség 27 ember ellen emelt vádat kedden a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben.

A Pécsi Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője május végén azt közölte az MTI-vel: a táblabíróság elfogultsága indokolja, hogy az ügyet illetékességi területükön kívül tárgyalják. Ezzel kapcsolatban a Kaposvári, a Zalaegerszegi és a szintén az ítélőtábla illetékességi területén működő Szekszárdi Törvényszéket nem keresték meg, miután a Pécsi Törvényszék és a Pécsi Ítélőtábla is elfogultságot jelentett be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.