Pontosítás: meggyanúsították a volt tévéelnököt

Az MTV Óbudai székházának bérleti szerződésével összefüggésben merült fel a hűtlen kezelés gyanúja, és Rudi Zoltán írásbeli vallomást tett.

2012. 08. 29. 13:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portálunkon 2012. június 13-án megjelent, „Gyanúsítottként hallgatták ki Rudi Zoltánt” című cikkében pontatlanul közöltük, hogy dr. Rudi Zoltánt, az MTV volt elnökét a tévészékház eladásával összefüggésben gyanúsították meg, és ő az eljárásban nem tett vallomást. A valóságban az MTV Óbudai székházának bérleti szerződésével összefüggésben merült fel a hűtlen kezelés gyanúja, és dr. Rudi Zoltán írásbeli vallomást tett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a távirati iroda megkeresésére akkor azt közölte: a gyanú szerint „R. Zoltán” megszegte vagyonkezelői kötelezettségét, amikor 2007-ben indokolatlanul magas összegű bérleti díjat tartalmazó szerződést kötött egy kft.-vel az MTV Zrt. új székházának bérbeadásáról, és azzal összefüggésben az MTV Zrt.-nek okozott vagyoni hátrány összege meghaladja a 600 millió forintot. Az eljárást a volt tévéelnök szabadlábon hagyása mellett folytatja le a rendőrség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.