Első fokon felmentették Újbuda egykori polgármesterét

Felmentették Molnár Gyulát, Újbuda volt szocialista polgármesterét és Lakos Imrét, a kerület egykori szabaddemokrata alpolgármesterét.

NT
2012. 09. 04. 8:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadrendű vádlott ügyvédet a bűnsegédlet vádja alól mentette fel a bíróság. Molnár Gyula az utolsó szó jogán azt mondta: sem károkozás, sem pedig jogszerűtlen lépés nem történt. Úgy fogalmazott: az önkormányzati rendszer is ott ült velük a vádlottak padján, ugyanis mindenről testületi döntések születtek. A másodrendű vádlott, Lakos Imre az utolsó szó jogán arra utalt, hogy politikai okokból indult ellenük büntetőeljárás.

Mint az mno.hu beszámolt róla, a Fővárosi Főügyészség még 2006-ban indított nyomozást a Kopaszi-gát fejlesztése ügyében, és 2007-ben „leválasztották” róla a mostani vád szerinti ügyet. Azért vádolták meg hivatali visszaéléssel Újbuda korábbi vezetőit, mert egy cégnek hatalmukkal visszaélve előnyt szereztek.2006 nyarán csaknem tízezer forintos négyzetméteráron a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól vásárolta meg a XI. kerületi képviselő-testület MSZP–SZDSZ-es többsége a 38 hektáros területet, amelyet aztán saját cégébe, a Buda-Hold Kft.-be apportált. Az ingatlan ezután a Kopaszi-gátat birtokló Öböl XI. Kft.-hez került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.