Felmentették Tasnádit

Bűncselekmény hiányában felmentette a vesztegetés vádja alól Gaál Katalin igazságügyi orvos szakértőt, Berta József ügyvédet és Tasnádi Péter vállalkozót a Balassagyarmati Törvényszék.

NT
2013. 03. 25. 5:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság cikkében az áll: a vád szerint Tasnádi évekkel ezelőtt hárommillió forint kenőpénzt fizetett egyik ügyvédje, Berta József közvetítésével egy számára kedvező igazságügyi elmeorvosi szakvéleményért, melyet egy Gaál Katalin által vezetett háromtagú orvoscsoport el is készített.

Ebben korlátozottan beszámíthatónak találták Tasnádit, s a szakvélemény később komoly súllyal esett latba a vállalkozó egyik perében. A lap szerint miután sem szakmai, sem pénzügyi oldalról semmi nem igazolta a korrupció vádját, a bíróság mindhárom vádlottat felmentette.

Tasnádi Pétert hat év három hónap fegyházra ítélte első fokon rablás, önbíráskodás kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság még tavaly márciusban. Ezt idén februárban enyhítették három év nyolc hónapra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.