Pintér megbízottjának adta ki magát, 360 milliót bukott

Egy magát a belügyminiszter megbízottjának mondó 52 éves férfi két vállalkozóból próbált meg 360 millió forintot kicsalni.

ELA
2013. 08. 08. 11:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca közleményében leszögezi: „a rendelkezésére álló valamennyi törvényes irányítási eszközzel üldözi a bűnt, írtja a korrupciót, és fellép minden olyan jelenség, megnyilvánulás ellen, amely alkalmas a tárca tevékenységébe vetett közbizalom megkérdőjelezésére”.

Mint írják: a belügyminiszter már hivatalba lépésekor világossá tette: nem tűri, hogy visszaéljenek nevével, közhatalmi funkciójával, ezért arra utasította a rendőrséget, hogy a nevére, a tárcára vetülő leghalványabb gyanú esetén a törvény teljes szigorával járjon el. Pintér Sándor megerősítette: „mindazok, akik a személyére hivatkozással valamiféle előnyszerzésre törekednek, ott végzik, ahol a napokban elfogott, őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított, a rácsok mögött” – zárul a belügyi tárca közleménye.

A rendőrség honlapján azt közölte, hogy egy vállalkozó két hete tett bejelentést, miszerint egy magát a belügyminiszter megbízottjának mondó férfi azzal kereste meg, hogy a tárca kezelésében álló ingatlanokon tervezett beruházások lebonyolítására kiválasztott társaság vezetőjeként fizesse meg részére a beruházások összértékének egy százalékát, további öt százalékát pedig egy, a beruházás lebonyolításában közreműködő vállalkozásnak. Egy másik vállalkozó is hasonló tartalmú bejelentést tett a rendőrségen. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai július 31-én vették őrizetbe a csalással gyanúsított férfit, akinek előzetes letartóztatását múlt pénteken rendelte el a Buda Környéki Bíróság.

Az NNI munkatársai megállapították, hogy a férfi nem a belügyminiszter megbízottja, nem dolgozik sem a Belügyminisztériumban, sem a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szerveknél. A gyanúsított a vállalkozóktól összesen 360 millió forintot kért, akik azonban nem fizettek. A nyomozók szerint a férfi ezzel a módszerrel más vállalkozókat is megpróbált becsapni. Ellene két rendbeli csalás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja – zárul a rendőrség tájékoztatása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.