Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Százmilliókat íratott gyermekei nevére a PM-es politikus

Sipos Péternek egy év alatt kikerült a vagyonnyilatkozatából több száz milliós vagyona.

KG
2014. 04. 27. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tartja problémásnak a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, hogy párttársa vagyonbevallásából egy év alatt szinte minden jelentősebb tétel eltűnt – írja a Híradó.hu. Pénteken írta meg az Index, hogy a PM-es Sipos Péternek, aki a XII. kerületi önkormányzat képviselője, egy év alatt kikerült a vagyonnyilatkozatából több száz milliós vagyona.

A portál felidézi, hogy első, négy évvel ezelőtti nyilatkozatában még egy több mint 130 ezer négyzetméteres beépítetlen biatorbágyi ingatlan volt a nevén, haszonélvezője volt egy XII. kerületi, több mint 1800 négyzetméteres építési teleknek, és felerészben tulajdonosa volt egy szintén XII. kerületi, 124 négyzetméteres társasházi lakásnak. Ezek mellett 37 millió forint értékű befektetési jegye, 22 és fél millió forintnyi megtakarítása, csaknem 150 millió forintnyi egyéb pénzkövetelése, 11 millió forintos önkéntes magán-nyugdíjpénztári vagyona, egy 2007-ben vásárolt Honda Civic Hibrydje és cégei voltak Sipos Péternek.

Az Index szerint a politikus 2013 januárjában benyújtott vagyonnyilatkozatában a XII. kerületi lakás már nem szerepelt, az ideiben pedig már a biatorbágyi ingatlan és az építési telek sem. Emellett kikerült a nyilatkozatból az addigra több mint 40 millió forintnyi befektetési jegye, a csaknem 52 millió forintra duzzadt megtakarítása és a 133 és fél milliósra csökkent egyéb pénzügyi követelése is.

A portál kérdésére Sipos Péter, aki egyébként az önkormányzatnál az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottságot vezeti, azt állította, hogy mindent a három gyermekére íratott, mert „ő már öreg”. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Jávor Benedek szerint természetes, hogy párttársa így döntött. „Én nem tartom problémásnak, természetesnek tartom, ha egy szülő a gyermekei érdekeit tartja szem előtt és rájuk íratja a családi vagyon jelentős részét” – nyilatkozta Jávor Benedek, az Együtt–PM társelnöke.

Sipos Péter, aki a Párbeszéd Magyarországért alapító tagja is, az Indexnek azt is mondta: azért is döntött az átírás mellett, mert azt most illetékmentesen megtehette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.