A kormány bizonyít, Brüsszel tagad

A kormány és a Fidesz dokumentumokkal, európai parlamenti szavazásokkal, hivatalos levelekkel bizonyítja, hogy az EU a központosított menekültügyi tervével folyamatos, tömeges migrációt zúdíthat Európára. A brüsszeli bürokraták tagadják a tényeket, és a magyar kormány tájékoztató kampányát támadják.

Magyar Nemzet
2019. 02. 25. 7:21
2015-ben a magyar emberek megtapasztalhatták, milyen az, ha migránsok vonulnak át az országon Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel a bevándorlást ösztönző javaslatokat elhallgatja, a központosított menekültügy tervével pedig kiszolgáltatná Magyarországot a migrációnak – mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba kiemelte, hogy januárban az EU 60 ezer migránsnak küldött utalást a nekik kiosztott 30 ezer bankkártyára, a német kancellár pedig többször is említette, hogy a nemzeti jogkörök gyengítésével jár az uniós határvédelmi ügynökség megerősítése. A Frontex – tette hozzá – a tervezett tízezer fős állománnyal sem tudná megvédeni a határokat, de a brüsszeli vezetés nem is határvédelemben, hanem az általa hangsúlyozott „határmenedzsmentben” gondolkodik. – A tájékoztatási kampányban a kormány arra is fölhívja a figyelmet, hogy az Európai Parlament 570 milliárd forintnyi támogatással növeli a bevándorlást támogató szervezetek juttatásait uniós közpénzekből – közölte. Az Európai Parlament (EP) idén januárban fogadta el azt a jelentést, amely szerint a következő hét évben megháromszoroznák az NGO-k támogatását.

Dömötör Csaba megjegyezte, hogy a menekültkérdés az Európai Néppártot is megosztja, mivel tagjainak egy része a migrációt egységesen támogató baloldali és liberális pártokhoz igazodna. Az államtitkár ezért a megfelelési kényszer mérséklését és a kereszténydemokrata értékek erősítését szorgalmazta a jobboldali pártszövetségen belül. Megdöbbentőnek nevezte egyúttal, hogy egyes külföldi vélemények az afrikai túlnépesedésre hivatkozva tartják károsnak a magyar kormány családvédelmi akciótervét, vagyis a családpolitikát a bevándorlással akarják összekapcsolni.

– Már tavaly decemberben elfogadta az Európai Parlament a migránsvízumról szóló előterjesztést – emlékeztetett Deutsch Tamás. A Fidesz európai uniós képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján Budapesten azt mondta: brüsszeli „füllentéscunami” indult el, a brüsszeli bürokraták megpróbálják letagadni az előterjesztést. A valóság a képviselő elmondása szerint az, hogy az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselőinek támogatásával tavaly december 11-én az EP elfogadta a migránsvízum bevezetését célzó dokumentumot. Mint kifejtette: a gazdasági bevándorlókra vonatkozó szigorú szabályok helyett a menekültekre vonatkozó megengedőbb szabályokat akarják alkalmazni. A képviselő közölte: a Fidesz–KDNP és a kormány álláspontja, hogy nem menedzselni kell a bevándorlást, hanem nemet kell rá mondani.

2015-ben a magyar emberek megtapasztalhatták, milyen az, ha migránsok vonulnak át az országon Fotó: Havran Zoltán

Hollik István kormányszóvivő szombaton arról beszélt, hogy Brüsszel a másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató Soros-szervezeteket bőkezűen támogatja. Emlékeztetett: a magyar miniszterelnök 2017 őszén levélben kérte az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy Brüsszel 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelem addigi – mintegy 270 milliárd forintos – költségéhez, mivel Magyarország nemcsak a saját, hanem az Európai Unió külső határait is védi. A kormányszóvivő közölte, a folyamatosan a szolidaritásra hivatkozó Brüsszel először a magyar költségek egyharmadára ígért támogatást, majd később ezt visszavonta, és csak a költségek mintegy tizedét ismerte el, de a mai napig egyetlen fillért sem fizetett.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádiónak adott interjúban úgy fogalmazott: a kormány mostani tájékoztató kampányából a magyarok is megérthetik, milyen migrációs eszközöket akar bevetni Brüsszel, amelyek ha megvalósulnak, akkor Európa nem marad az európaiaké.

Úgy fogalmazott: a brüsszeli bürokraták terveit egy ilyen kampány leleplezi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.