A szakképzők felét fejlesztették két év alatt

A Tatabányai Szakképzési Centrum tagintézményében a 2018–2019-es tanévben 306 diák tanul, elsősorban ügyviteli, közlekedési, szállítmányozási, sport-, pedagógiai és informatikai ágazatokban.

2019. 02. 13. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szakképzés vonzó környezetének kialakítása érdekében az elmúlt két évben a 381 intézmény csaknem felében valósult meg fejlesztés – mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára tegnap Komáromban a Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskola energetikai felújításának átadásán.

Szavai szerint felkészült pedagógusok nélkül nem lehet minőségi képzési rendszert működtetni, s ehhez meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a gyakorlati szakemberek alkalmanként órákat adhassanak az iskolában, a szaktanárok és az oktatók továbbképzése pedig vállalati környezetben is megvalósulhasson.

– A beruházás során megújult az iskolaépület tetőszerkezete és homlokzata, valamint hő- és vízszigetelése. A felújítás keretében az iskola új külsőt kapott, amely jobban illeszkedik környezetéhez – hangsúlyozta Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes ország­gyűlési képviselője.

A Tatabányai Szakképzési Centrum tagintézményében a 2018–2019-es tanévben 306 diák tanul, elsősorban ügyviteli, közlekedési, szállítmányozási, sport-, pedagógiai és informatikai ágazatokban. A jövő évtől ebben az intézményben tervezik elkezdeni a vendéglátó szakemberek oktatását, elsősorban szakács- és pincérképzések formájában. Az intézmény távlati fejlesztésében a turisztikai ágazati képzés is szerepel – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.