Időszerű volt a felminősítés

Még két hónap sem telt el az évből, de elmondható, hogy jól indult gazdasági és pénzügyi szempontból. Vártnál jobb lett a gazdasági növekedési adat és tovább javította Magyarország hitelminősítői besorolását a Standard&Poors. Regős Gábor a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője az Echo TV Napi aktuális című műsorában elmondta, hogy időszerű volt a felminősítés.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 19. 14:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ilyen minősítésnél a GDP-nél sokkal fontosabb az államadósság mértéke és a költségvetési hiány – mondta az elemző. Hozzátette: a mennyiségin túl fontos a minőségi változás is, hiszen nőtt a háztartások részaránya a finanszírozásban, miközben csökkent a devizaadósság aránya. Ezek kockázatot csökkentő tényezők.

A jövőben a fontos az lesz, hogy az államadósság tovább csökkenjen, mivel még mindig magas a szintje. Emlékeztetett: 2011-ben 80 százalék felett volt, most pedig 70,9 százalék a mértéke.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.