Százmilliókat bukik Zugló a parkoláson

A Civilzugló Egyesület színeiben mandátumot szerzett képviselő szerint a „mutyigyanús” közbeszerzéssel Zugló számára rendkívül előnytelen szerződést kötöttek.

Forrás: MN2019. 02. 08. 8:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz millió forintos veszteséget hoz Zuglóban a fizetős parkolás, hiszen amellett, hogy az órabeszerzési beruházások soha nem fognak megtérülni, a működési egyenleg is erősen deficites, csak a tavalyi évben 207 millió forint veszteséget okozott a kerületnek – olvasható Várnai László XIV. kerületi képviselőn blogján, ahol a Karácsony Gergely polgármester által vezetett képviselő-testület idei első ülését értékelte.

A Civilzugló Egyesület színeiben mandátumot szerzett képviselő szerint a „mutyigyanús” közbeszerzéssel Zugló számára rendkívül előnytelen szerződést kötöttek. Várnai arról is beszámolt: a tájékoztató táblák hiá­nya különösen felháborította a zuglóiakat, valamint az, hogy a Bosnyák téri piac környékén is fizetőssé tették a parkolást. Várnai felidézte: a fizető parkolást a fejlesztések leendő forrásaként mutatták be az előterjesztések, s a díjszedés bevezetésekor még milliárdos nyereséget ígértek.

A képviselő a testületi ülés másik „érdemi döntéseként” egy száztizenhat milliós telekeladást említett, amelyet a szerző vagyonfelélésnek aposztrofált. Az emléktábla-állításokat, a lakhatási intézkedéscsomagot, a „rabszolgatörvény” és a Gundel étterem elleni „purparlét” pedig a pótcselekvéses politizálás remek példáinak nevezte.

Mint ismert, a Párbeszéd társelnöki tisztségét is viselő Karácsony jelenleg a leg­esélyesebbnek tartott ellenzéki jelölt a kormánypártok által támogatott Tarlós István főpolgármesterrel szemben, miután az MSZP által szervezett előválasztás első fordulóján ­meggyőzően jobban teljesített a szocialisták által delegált Horváth Csabánál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.