Az Oktatói Hálózat tiltakozik a Soros-plakátok miatt

Az Oktatói Hálózat újabb közleményben tiltakozott a kormány EP-kampánya miatt, aminek végleges leállítását követelik. A Hálózat tagjai között Heller Ágnest és Gyurcsány Ferenc kedvenc szociológusát, Ferge Zsuzsát is megtaláljuk, de a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, Tóth Csaba is feltűnik a szervezetben, aki az SZDSZ kampányainak irányításában is részt vett.

Jurák Kata
2019. 03. 07. 16:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oktatói Hálózat tagjai tiltakoznak a kormány kampánya miatt. Mint közleményükben írják, véleményük szerint a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátok megmérgezik a diákok gondolkodását, durván sértik az emberi méltóság, a tudás és a tisztesség minden iskolában, oktatási intézményben elvárt követelményeit. Mint írják: a tanári lelkiismeret összeférhetetlen a gyűlöletre neveléssel, bármely személy vagy csoport bűnbaknak kikiáltásával és a megfélemlítéssel, ezért követelik a kormány „cinikus és uszító hadjáratának” azonnali és végleges leállítását. Az Oktatói Hálózat kiáltványával kapcsolatban Heller Máriát jelölték meg kapcsolattartónak, az ELTE docense egyébként három évig végzett kutatómunkát a Soros Research Projekt támogatásával.

Az Oktatói Hálózat tagjai között Heller Ágnest és Gyurcsány Ferenc kedvenc szociológusát, Ferge Zsuzsát is megtaláljuk, de a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, Tóth Csaba is feltűnik a szervezetben, aki 2004-ben és 2006-ban részt vett az SZDSZ kampányainak az irányításában. A 2014-es diáktüntetések hangadó szervezete néhány évvel ezelőtt a kormány kerekasztal-tárgyalásait bojkottáló Civil Közoktatási Platformhoz (CKP) is csatlakozott, de tiltakoztak a hírhedt kommunista ideológus, Lukács György egykori lakásán működő archívum felszámolása miatt is. Idén januárban pedig az ELTE körül akartak balhét gerjeszteni azzal, hogy létszámleépítést vizionáltak az intézményen belül, holott annak biztosított volt a működése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.