Dobrev-féle oszd meg és uralkodj

A családok ellenségei a gazdák volnának?

2019. 03. 29. 10:48
null
Forrás: facebook.com/dobrevklara (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció már meghirdetésének pillanatától vehemensen támadta a magyar kormány túlzás nélkül példa nélküli családvédelmi akciótervét, Gréczy Zsolt szóvivő például „katasztrófaként” jellemezte akkor az intézkedési csomagot.

Azóta úgy látszik feltűnt a DK-s agytrösztben is, hogy a magyar lakosság pozitív várakozással tekint minderre, így ők is bejelentettek egy családvédelmi javaslatot.

Láttunk már ilyet a baloldali kormányok alatt.

Annak következményei a családok számára a csökkentett idejű gyes, a megszűnő egy- és kétgyermekes családok adókedvezménye, az eltörölt otthonteremtési támogatások, adóemelések, stb. voltak.

Ezek után Dobrev Klára a saját közösségi oldalán olyan montázst tett közzé, amelyen a gazdákat („bajszos parasztot”), valamint a családosok támogatását állítja szembe egymással. Ez az alattomos összeállítás nem csak azt üzeni, hogy a magyar gazdálkodókat hozná hátrányba az EU-ban a Demokratikus Koalíció – minek nekik a támogatás? – , hanem a társadalom két hagyományos és erős pillérét, a családokat és a gazdákat igyekszik összeugrasztani.

Gyurcsány felesége nem is oly régen úgy fogalmazott, hogy azért lett politikus, mert „hisz abban, hogy ebből egy sokkal jobb országot lehet csinálni”.

Így viszont, hogy elképzelés híján a magyar család és a magyar gazda-ellenes oszd meg és uralkodj gyűlöletkeltő technikáját alkalmazza, nem csak férjének, de Magyarországnak sem tehetne annál komolyabb szolgálatot Apró Antal unokája, mint hogy Brüsszelbe költözik, és a roskadozó Európai Egyesült Államok–elképzelés koporsójába tehetségéhez mérten segít beverni az utolsó szögeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.