Jelentősen csökkent a fővárosi bűnözés

Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint sikeres évet zártak, mivel az elmúlt kilenc esztendőt tekintve tavaly volt a legalacsonyabb a bűncselekmények száma a fővárosban.

2019. 03. 28. 8:24
null
A budapesti rendőrség sikeres évet zárt Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintélyes mértékben – mintegy tíz százalékkal – csökkent a fővárosban elkövetett regisztrált bűncselekmények száma 2018-ban az előző év adataihoz képest a Budapesti Rendőr-főkapitányság múlt évi beszámolója szerint, amelyet tegnap egyhangúlag fogadott el a Fővárosi Közgyűlés.

Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint sikeres évet zártak, mivel az elmúlt kilenc esztendőt tekintve tavaly volt a legalacsonyabb a bűncselekmények száma a fővárosban. A főkapitány a következő esztendő fő feladatai között jelölte meg, hogy a kábítószer elleni küzdelem során a kínálati oldalt csökkentsék, minél több drogkereskedőt fogjanak el.

A budapesti rendőrség sikeres évet zárt
Fotó: Havran Zoltán

A közgyűlés jóváhagyta a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működési rendjét, főbb feladatait, valamint a testület állandó tagjainak névsorát is.

Tarlós István főpolgármester látja el az elnöki teendőket, a fórum társelnöke a főkapitány, s a ­grémium tagja Sára Botond, Józsefváros fideszes polgármestere, Ughy Attila (Fidesz–KDNP) XVIII. kerületi, Gajda Péter (MSZP) kispesti polgármester, valamint V. Naszályi Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője.

A javaslat szerint a fórum konzultatív és koordináló jellegű szakmai testület, amely negyedévente tartja az üléseit, és tevékenységéről félévente számol be a Fővárosi Közgyűlésnek. Főbb feladatai között szerepel, hogy a Nemzeti Drogellenes Stratégiában foglaltakkal ­összhangban kidolgozza a főváros stratégiáját, és javaslatokat fogalmaz meg a kábítószerhelyzet kezelésében érintett intézmények számára.

A képviselők arról is döntöttek, hogy jogutódlással megszűnik a Fővárosi Közbeszerzési Kft., s beolvad a budapesti városüzemeltetési holdingba, a BVH Zrt.-be. A közgyűlés úgy döntött, hogy a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ állami tulajdonba kerül, s elfogadták a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. előzetes ajánlatát a valamivel több mint nettó 11 milliárd forintos vételárról.

 

Díszpolgárokat avattak

A közgyűlés tegnap új budapesti díszpolgári címekről is döntött. A képviselők ezt az elismerést adományozták Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszónak, Hargitay András úszónak és állatorvosnak, Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek, valamint Korda György énekesnek. Az elismerést posztumusz kapja Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.