A DK másokkal közösen akarja gyakorolni a szuverenitást

Dömötör Csaba szerint amikor Gyurcsány Ferenc a demokráciáról szónokol az olyan, mintha a farkas papolna a vegán étrendről.

Forrás: MTI, hirado.hu2019. 04. 01. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány „játszani próbál a történelemmel”.

A DK elnöke az európai parlamenti (EP-) választásokkal kapcsolatban az Országgyűlésben elmondott napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: nem állítja, hogy a magyar kormányfő ki akarja vinni az országot az EU-ból, de szándékától függetlenül ez történhet, ugyanis régóta nem ura európai politikájának.

Kocsis Máté: Hasszán F. ügye jól példázza azt, amihez a DK ragaszkodik

A Fidesz frakcióvezetője szerint a DK egy olyan Európai Egyesült Államokhoz ragaszkodik, amelynek működését jól példázza a Magyarországon elfogott, terrorizmussal gyanúsított Hasszán F. ügye. Kocsis Máté elmondta, a terrorista 20 ember kivégzésében vett részt, majd Európába jött, menedékjogot kért, és amikor a magyar hatóságok Ferihegyen őrizetbe vették, migránskártyát találtak nála.

Ne mondják, hogy ez rendben van, hogy helyesen jár el az EU, amikor névtelen bankkártyákat ad az ellenőrizetlen bevándorlóknak! – folytatta a frakcióvezető, kijelentve: a bevándorlás ma már bizonyítottan kéz a kézben járhat a terrorizmussal, aminek véget kell vetni. „Erről döntünk májusban” – utalt Kocsis Máté az EP-választásokra.

Közölte, a hazafiság küzdelmet jelent, hogy a gyermekeinknek jobb élete legyen, ezt pedig nem lehet máshogy megcsinálni csak a többi európai nemzettel közösen. Azt mondta, hogy az európai egyesült államok fel tudja venni a versenyt a világ legbefolyásosabb hatalmaival. Nem eladni akarjuk a szuverenitást, hanem másokkal közösen akarjuk gyakorolni – mondta, hozzátéve: a barátság, a házasság erősebb kapcsolatot jelent, mint a magány.

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszát azzal kezdte:

amikor Gyurcsány Ferenc a demokráciáról szónokol az olyan, mintha a farkas papolna a vegán étrendről. Kifogásolta, hogy a DK a múlt héten Brüsszelben elfogadott egy olyan állásfoglalást, hogy az Afrikából érkező bevándorlók legalizálhassák a státuszukat és hogy valamennyi migráns számára meg kell teremteni a legális bevándorlás lehetőségét.

Miközben családon belül House of cardsot játsszanak, Dobrev Klára, a DK listavezetője, Gyurcsány Ferenc felesége az elmúlt hetekben folyamatosan az európai egyesült államokért kampányolt, véletlenül sem Magyarországért. Szerinte az európai egyesült államok a bürokrácia megerősítését jelenti Magyarország kárára.

Önök nem magyar mezt viselnek, hanem brüsszeli bürokrácia mezét, mert ebben anyagi érdekeltségük is van

- utalt a Gyurcsány család cégére.

Közölte, a kormánypártok olyan embereket küldenének Brüsszelbe, akik kemény viták során is kiállnak Magyarországért.

Mi a bürokrácia helyett a magyarok oldalán állunk, ez a hazafiság

- hangoztatta az államtitkár.

Kövér László házelnök a felszólalások közben többször is figyelmeztette az ellenzéki képviselőket hangoskodás miatt. Meglehetősen sajátos demokrácia-felfogásra vall az, hogy nem képesek a másik oldal véleményét higgadtan végighallgatni – közölte, megjegyezve: ha ez demokrácia, akkor kár ezért olyan nagy erőkkel küzdeni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.