Csörte: Értékalapú még, vagy válságban van Európa?

Tóth Csaba, a Republicon Intézet stratégiai igazgatója, Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Gajdics Ottó, a Szabad Föld hetilap és a Karc FM rádió főszerkesztője, valamint G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány elnöke voltak a Hír TV Csörte című műsorának vendégei.

Forrás: HÍR TV2019. 04. 04. 13:45
null
Forrás: hír tv youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben tovább romlik a Néppárt és a Fidesz kapcsolata, új szövetség van kibontakozóban a jobb oldalon a közelgő EP választásra. A tömörülés tagjai között szerepel Orbán Viktor és Matteo Salvini is. Közben az Európai Bizottság leköszönő elnöke bírálta a magyar miniszterelnököt, mondván: idegengyűlölő.

Tovább folytatódik az úgynevezett migráns kártyák körüli vita. A nálunk elfogott Hasszan F.-nél ugyanis volt ilyen fizetőeszköz. Vajon mennyire átlátható és hatékony az unió menekülteket segélyező gyakorlata? – tette fel a kérdést a műsor moderátora M. Dobos Marianne.

A Csörte adásának vendégei – Gajdics Ottó, G. Fodor Gábor, Tóth Csaba és Závecz Tibor – a felvetülő kérdésekre igyekeztek választ találni.

Tóth Csaba szerint a Fidesznek nem egy „időnként szélsőjobboldali húrokat pengető” olasz szövetségesre lenne szüksége. „Azok az értékek, amit az európai kereszténydemokraták képviselnek, és ezek a bölcsek is képviselnek az szerintem fontosabbak Magyarország számára, mint egy szélsőségesebb irány.” – tette hozzá Závecz Tibor.

G. Fodor Gábor kiemelte, hogy jóllehet mindvégig az értékekről volt szó, az értékalapú európai politizálásról, ezt érteni véli, de nem tudja, az arrogancia mióta központi értéke a Néppártnak? – tette fel a kérdést.

Gajdics Ottó kijelentette: A fideszes szavazók kiválóan tudják, hogy kire fognak szavazni.

„Régóta kiválóan tudják. Závecz Tibor mérései is világosan mutatják, hogy egy masszív, ideológiailag, politikailag és mindenféle szempontból egyben lévő csapat, és tudja mit vár ettől a szavazástól. Teljesen lényegtelen, mit beszél Weber, mit beszél a Juncker, hogy kavarnak, kutyulnak, mit csinálnak a különböző hatalmi harcaik közepette, a dolog lényege az, hogy minél több migráns-ellenes, bevándorlás-ellenes fideszes képviselőt küldjenek az Európai Parlamentbe.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.