Börtönviselt baloldaliak álltak ki Czeglédyért

A rendezvényen megjelentek megvitatták a szerintük „koncepciós perek” és a jogállami­ság kérdéseit.

2019. 05. 11. 10:54
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán este első nagyobb rendezvényét tartotta a Villányi úti konferencia-központban a Nemzeti Bilincs Egyesület. A 2016 decemberében létrehozott szervezet vezetői korábban büntetőeljárás alá vont közéleti szereplők. Az egyesület elnöke Császy Zsolt, aki a sukorói ingatlanbotrány miatt került a ­vádlottak padjára, majd börtönbe. A rendezvényen megjelentek megvitatták a szerintük „koncepciós perek” és a jogállami­ság kérdéseit, valamint korábbi baloldali igaz­ságügyi miniszterek és egy exállamtitkár, név szerint Vastagh Pál, Bárándy Péter és Avarkeszi Dezső kritizálták a kormányt.

Császy a sukorói ingatlanbotrány miatt került rács mögé
Fotó: Teknős Miklós

– Bennünket nem vigasztal, hogy most nem akasztanak, vagy az, hogy át lehet menni a határon, persze csak addig, amíg körbe nem ér a kerítés – adta meg a rendezvény alaphangját Császy. Felszólalt Mécs Imre, az SZDSZ volt politikusa is, aki elsőként állt ki a több mint hatmilliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba mellett, s azt állította, hogy a szocialista politikus másfél évet ült előzetes letartóztatásban anélkül, hogy közölték volna vele, mivel vádolják.

– Az a megtiszteltetés ért, hogy én lehettem a munkaköri elődje a következő előadónak a tököli büntetés-végrehajtási intézetben, ahol könyvtárosként dolgoztam, és előttem János töltötte be ezt a pozíciót – konferálta fel Császy a következő felszólalót, Szabó Jánost, akit a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektoraként tartóztattak le befolyással való üzérkedés ­miatt. Szabó szerint repedezik a rendszer, mert az általa a legnagyobb ellenzéki erőnek titulált DK uniós listáján ott szerepelhet Czeglédy, valamint aláírást lehet gyűjteni Hunvald György elítélt terézvárosi polgármester újraindulásáért.

Avarkeszi örömét fejezte ki amiatt, hogy a Nemzeti Választási Bizottság, fenntartotta Czeglédy mentelmi jogát, akit szerinte koncepciós perben próbálnak elítélni. Bárándy Péter arról értekezett, hogy törvényes úton leválthatatlan a jelenlegi hatalom, Vastagh pedig az Országos Bírói Tanácsot dicsérte, amiért kezdeményezték Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal vezetőjének a menesztését az Országgyűlésnél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.