Elindult Az igazság órája a Karc FM-en

Új műsor indult a Karc FM-en. Az igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal című műsor minden kedden délután háromtól négyig jelentkezik a rádió frekvenciáin, közvetlenül a Paláver előtt. Az igazság órája házigazdája Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, a szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. Az első adás vendége Kovács István, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje volt.

Forrás: Karc FM2019. 05. 22. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kendőzetlen őszinteséggel a világ dolgairól

– Amikor a rádió vezetésével közösen megfogalmazódott bennük az ötlet, két cél lebegett a szemük előtt – mondta Szánthó Miklós. Kifejtette: szükségesnek látták még egy olyan műsornak az elindítását, amely kendőzetlen őszinteséggel beszél a világ dolgairól. Azaz a házigazdája, a műsorvezetője a vendégei nem fekszenek le a liberális úthengernek, nem hajlandóak magukra venni a politikai korrektség béklyóit, hanem nyíltan, őszintén és kertelés nélkül beszélnek a világ dolgairól. „Mert azt érzékeljük nap mint nap, hogy nagyon-nagyon sok médiafelület – jellemzően nyilván a balliberális oldalról, akár külföldön, akár belföldön – megpróbál finomkodóan, a valóságot eltagadva beszámolni vagy éppen be nem számolni a közélet eseményeiről” – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója –, pusztán azért, mert a valóságosan történő dolgok valakinek vagy valakiknek az érzékenységét sértik.

Emiatt meg akarják változtatni a nyelvünket, ki akarnak törölni szavakat és helyettük új kifejezéseket a szánkba rágni. El akarják törölni a múltunkat, történelmünket, arra alapozva, hogy a múltunk, a nyugati civilizáció fehér emberének történelme bűnös dolog, az egy politikailag inkorrekt történelem, és azért ezt meg kell változtatni – sorolta Szánthó Miklós. Meg akarják változtatni ebből fakadóan a tankönyveket, művészeti alkotások elnevezését, gondolati és képi világát, újra akarnak írni könyveket, kifejezéseket.

A józan ész politikáját és hozzáállását hirdetni

– Nekünk az Alapjogokért Központnál amúgy is deklarált célunk, hogy a politikai korrektséggel és az emberi jogi fundamentalizmussal szembemenve, a józan ész politikáját és hozzáállását hirdessük. E célnak szentelnénk többek között ezt a műsort, Az igazság óráját is – mondta az igazgató. Aki hangsúlyozta: az is elvárás a műsor kapcsán, hogy a különböző napi aktualitásrokról (amelyek felületes szemlélő számára esetleg csak a pillanat egy-egy morzsájának tűnnek) szélesebb összefüggésben, kontextusban beszéljenek. Bemutassák azokat a nagyon sokszor világnézeti törésvonalakat, amelyek egy-egy aktuális politikai vita hátterében meghúzódnak.

De természetesen nem csak valami (például a politikai korrektség) ellen szól ez a műsor, hanem kifejezetten a jobboldali konzervatív, keresztény értékek és világlátás mellett is, szembemenve a totális egyenlőségmániával és semlegesség kultusszal. – Mi itt úgy érzem, hogy kifejezetten hiszünk a tekintély, a hierarchia és a rend erejében. Ahogy ezt egy múlt századi magyar filozófusprofesszor megfogalmazta: a jobboldaliság annyit jelent: hinni valami változatlan rendben – árulta el az első adás mottóját Szánthó Miklós.

Az igazság órájának induló adását ezen a linken hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.