Keménymag: Vágyvezérelt újságírás történt

Forrás: HÍR TV2019. 05. 15. 18:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most éppen Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök washingtoni találkozóját akarta ízekre szedni a balliberális sajtó, pedig valójában – mint az a Hír TV Keménymag című műsorában elhangzott – teljesen mindegy, hogy mi történik, vagy mi a valóság, mindig tudnak egy olyan narratívát kitalálni, ami az ő szívüknek kedves. Dezse Balázs, Apáti Bence és Jeszenszky Zsolt egyetértett abban, hogy ismét megmutatkozott a vágyvezérelt, az objektivitást teljesen mellőző ellenzéki újságírás. Az adás műsorvezetője Velkovics Vilmos volt.

Jeszenszky Zsolt politikai hobbista szerint az Orbán Viktor–Donald Trump-találkozó narratívája az ellenzéki médiumoknál óránként változott, akár tökéletes ellentétében önmagának. Elmondta, az amerikai elnök programja már hónapokkal előre meg van írva, ezért nem érti miért hánytorgatja az ellenzék, hogy Orbán Viktor 45 percet kapott Trumptól.

„Tök mindegy, hogy mi történik vagy mi a valóság. Mindig tudnak egy olyan narratívát kitalálni rá, ami az ő szívüknek kedves vagy ami elhiteti velük azt, amit el szeretnének hinni” – fogalmazott Jeszenszky Zsolt.

Kiemelte, nem véletlen, hogy ezúttal egy „Teljesen elszigetelődött”- feliratú pólóban jelent meg a stúdióban, az elnöki találkozó ugyanis teljes bukás. Legalábbis az ellenzéki sajtó szerint.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa elmondta, egyértelmű, hogy vágyvezérelt újságírás történt. Hozzátette, a CNN példája mutatja, hogy a magát független, objektívnek hívó sajtó mennyire nem úgy viselkedik, ahogy magát meghatározza.

Jeszenszky Zsolt szerint most kristályosodott ki igazán, hogy az ellenzéki sajtó semmi mást nem csinál, mint az ő (egyébként egyre fogyatkozó, de annál agresszívabb) táborához szól. Mivel egyre inkább a földtől elrugaszkodott üzeneteket lehet fenntartani azt a hiszterizált állapotot, ami az egyetlen esélyük arra, hogy legalább valamennyi szavazat maradjon azon az oldalon is.

A PestiSrácok.hu újságírója, Dezse Balázs hozzátette, a BBC azt állította ez a csúcstalálkozó azért történt meg ilyen közel az európai parlamenti választásokhoz, mert a két vezető közösen akarja felforgatni a nyugati világot.

Gyurcsány Ferenc szerint az önszeretet és az önimádat röpke találkozása volt a Trump–Orbán-csúcs. Úgy fogalmazott, világot érteni nem akaró vagy nem tudó veszélyes nacionalisták ölelkeztek össze.

Apáti Bence elmondta a Márki-Zay Péter által Washingtonban megosztott fotónak komoly üzenete van, mégpedig az, hogy nem volt egyetlen egy felvállalható, komolyan vehető, névvel rendelkező amerikai politikus sem, aki a képen oda állt volna Hódmezővásárhely polgármestere és Kész Zoltán mellé.

Amíg Orbán Viktor a Fehér Házban tárgyalt, Márky-Zay Péternek és Kész Zoltánnak vakrandin volt jelenése Washingtonban. Tárgyaltak de nem tudni kivel, nem politikusok, hanem anonimitást kérő szakemberek fogadták ugyanis őket.

Jávor Benedekman, a szuperhős!

A Párbeszéd Magyarországért Facebook-oldalán osztotta meg az EP-kampányra készült videóját Jávor Benedekről, a címe: Benedekman, a klímahős. A Közéleti B-közép csapata feltette a kérdést, nem tudni, hogy mi volt az igazi célja a videónak. Talán a politikus próbált néhány szavazatot szerezni így.

Jeszenszky Zsolt szerint szubkulturális dolog, hogy kiknek szól ez a videó, az egyébként is Jávor Benedekékkel szimpatizáló belső-budapesti, egyébként dolgozni nem nagyon szerető, szüleik által megteremtett lehetőségeket kihasználó huszonéveseknek.

A politikai hobbista szerint nem kell igazi tartalmat hozzátenni.

Egy biztos, a Jávor-videó megihlette Pósa Károly kollégánkat és lerajzolta „Benedekmant”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.