Megerősítik az V. kerületben a körzeti megbízotti szolgálatot

Szentgyörgyvölgyi Péter kormánypárti polgármester közölte, hogy a nyári időszakban a belvárosi közterület-felügyelet és a kerületi rendőrség közösen járőrözésbe kezd.

Forrás: MTI2019. 05. 08. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősítik Budapest V. kerületében a körzeti megbízotti szolgálatot, az eddig hat helyett huszonöt körzeti megbízott látja el feladatát, őket a belvárosiak közvetlen mobilszámon hívhatják majd.

A megújuló kerületi körzeti megbízotti program részleteit szerdán mutatta be Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) polgármester, Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány és Berár Iván kerületi rendőrkapitány.

Szentgyörgyvölgyi Péter közölte: a rendőrséggel való együttműködés keretében megvalósuló intézkedésnek köszönhetően a kerületet rendészetileg az eddig hat helyett huszonöt körzetre osztották fel, s így minden kerületi körzeti megbízott szerdától néhány utcányi területért felelős. Hozzájuk a kerületiek közvetlenül fordulhatnak rendészeti ügyekben – tette hozzá.

Elmondta: minden kerületi közintézményben és lakóházban kihelyeznek a körzeti megbízotti rendszer működéséhez szükséges információs táblát.

Szentgyörgyvölgyi Péter közölte azt is, hogy a nyári időszakban a belvárosi közterület-felügyelet és a kerületi rendőrség közösen járőrözésbe kezd.

Terdik Tamás elmondta: a körzeti megbízottnak kapocsnak kell lennie a lakosság és a rendőrség között, és ezt segítendő havi rendszerességgel fogadóórát is tartanak majd. Továbbá a körzeti megbízottak közvetlen elérhetősége lehetővé teszi, hogy minél gyorsabban tudjanak intézkedni – jegyezte meg.

Kitért arra is: május elsejétől megerősítették a gyalogos szolgálatot a kerületben. Emellett a hagyományőrző század is ellát gyalogos járőrszolgálatot, a század tagjai 19. századi egyenruhában látják el feladataikat, útbaigazítást adnak és fotózkodni is lehet velük.

Berár Iván elmondta, a körzeti megbízotti szolgálat megerősítése hozzájárul a kerületi lakosok és az idelátogatók biztonságának és biztonságérzetének növeléséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.