Mindenki hátat fordít a szocialista pártnak

2019. 05. 08. 10:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az MSZP „patkányozós botránya” miatt összeomlott a párt EP-kampánya, a szavazók pedig elbizonytalanodtak. Ezt használják ki az ellenzéki pártok – mondta Deák Dániel tegnap az M1 aktuális műsorába. A XXI. Század Intézet vezető elemzője úgy véli, mivel reálisan nincs esélyük elérni a kormánypártokat, ezért az ellenzéki pártok az MSZP ellen fordultak, és próbálják elvenni tőle a szavazókat, új ellenzéki erősorrendet kialakítani.

Az esélyeket latolgatva azt mondta, az európai parlamenti választásokon elképzelhető, hogy a DK megelőzi az MSZP-t, a Mi Hazánk pedig megszerezheti a Jobbiktól elpártolt szavazókat. 40-50 százalékos részvételi arány esetén a Momentum átlépheti a bejutási küszöböt, az LMP helyzete viszont kérdéses, mert a szavazótábora elbizonytalanodott – vélekedett Deák Dániel.

A szocialisták – lapunk korábbi értesülései szerint megtervezett – gyalázkodó kampánya Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő ATV-ben tett kijelentésével kezdődött, ahol a Fidesz növekvő támogatása kapcsán feltett riporteri kérdésre úgy válaszolt, hogy „túl sok a patkány”. A szocialisták EP-kampányát vezető Ujhelyi István próbálta védelmébe venni párttársát, sőt bejelentette, hogy ezentúl „patkánykormánynak” fogják nevezni a Fidesz–KDNP-kabinetet.

A baloldali véleményformálók felháborodásának hatására a szocialisták egy nappal később kénytelenek voltak patkányozós kampányukat befejezni. Az sem tett jót az MSZP renoméjának, hogy szoros politikai szövetségese, a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely a május 1-jei közös rendezvényükön próbálta esetlen módon kimagyarázni Bangóné patkányozását. Karácsony Zugló polgármestereként és a baloldal közös főpolgármester-jelöltjeként már korábban is súlyos kijelentéseket tett, amikor az MSZP felelősségét firtatta a kerületi parkolási mutyiban, vagy pedig a Jobbik korábbi zsidólistázását próbálta védeni a Hír TV stúdiójában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.