Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Kórházak diagnosztikai egységei újulnak meg csaknem 10 milliárdos fejlesztéssel

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 9,81 milliárdos programja keretében országszerte megújulnak a kórházak patológiai osztályai, valamint korszerű felszereléseket kapnak az intézmények – mondta el a program szakmai vezetője csütörtökön a győri kórház fejlesztésének átadásán.

Forrás: MTI2019. 06. 27. 13:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takács Szabolcs kifejtette, 37 patológiai osztályra a szövettani vizsgálatok berendezéseit szerzik be, nyolc megyei kórházban csőpostarendszert alakítanak ki, és befejeződött 43 patológiai osztályon a bonctermek és kegyeleti helyiségek felújítása.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a kormány a 2014 és 2020 közötti időszakban 160 milliárd forintot fordít az egészségügy fejlesztésére.

Az összegből 85 milliárd forintot az infrastrukúra korszerűsítésére használnak fel, a fennmaradó részt a humán terület körülményeinek javítására használják.

Tamás László János főigazgató elmondta, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház új csőpostarendszerének és felújított patológiai osztályának fejlesztése 350 millió forintba került, a költségekből 50 millió forintot a kórház állt.

A fejlesztés az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Diagnosztikai és orvosi laboratóriumi hálózat infrastrukturális feltételeinek javítása elnevezésű projekt keretében valósult meg.

A szövettani vizsgálatokhoz szükséges korszerű patológiai berendezések a terápia alapját képező diagnózis minőségét javítják. A csőposta a különböző osztályok és a központi laboratórium között teremt összeköttetést, az anyagok gyors, gazdaságos és megbízható szállítására nyújt optimális logisztikai megoldást.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban összesen 1500 ágy található, ebből 1089 férőhelyen aktív ellátás folyik. A kórházban évente 38 ezer műtétet végeznek, 65 ezer fekvőbeteget látnak el és a járóbeteg ellátás keretében 1,3 millió orvos-beteg találkozóra kerül sor.

Az intézményben 2300 ember dolgozik, közülük 400 orvos és 1600 szakdolgozó. Az intézménynek másfél éve nincs adóssága, a 2018-as költségvetési főösszege 22,5 milliárd forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.