A szókimondó diáklány

Bákonyi Ádám
2019. 07. 12. 6:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos f…sznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és b…ssza arcon magát” – üvöltötte a mikrofonba tavaly év végén a „rabszolgatörvény” elleni tüntetésen a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimná­zium egyik növendéke. Nagy Blanka kijelentette azt is, hogy „egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot.

Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.” A trágár, közönséges beszéd rögön elnyerte az ellenzéki pártok, illetve a balliberális média tetszését, amely utána „a szókimondó diáklányként” emelte őt közszereplővé. Nagy Blanka sorra adta az interjúkat a 168 Órától kezdve az ATV-ig, míg az Index és a szélsőségesen liberális 444.hu valóságos forradalmárként ünnepelte.

Amikor a kormánypárti sajtóban megjelentek a Nagy Blankát érintő bírálatok, a balliberális sajtó gyomra hirtelen érzékennyé vált az erős jelzőkre, ellenzéki képviselőnők pedig nyílt levélben álltak ki mellette. „A magyar Országgyűlés képviselőnőiként azt mondjuk neked, hogy nagyszerű ember vagy. Nem a valamelyik tantárgyból elért jegyed, hanem tisztességed, emberi becsületed, helytállásod, bátorságod minősít. És ezekből nálunk most ötöst kaptál” – írták. Később „a szókimondó diáklányt” odáig emelték, hogy az MSZP EP-választás előtti kongresszusán személyesen fogadta őt az európai szocialisták – azóta megbukott – csúcsjelöltje, Frans Timmermans, emellett beszédet mondhatott Gyurcsány Ferencék EP-kampányzáróján. Azóta nincs hír felőle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.