időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Ahol felmerül a pártösszeolvadás, annak a pártnak vége

Forrás: Hír TV
2019.07.02. 15:54
Ahol felmerül a pártösszeolvadás, annak a pártnak vége

Jobbágyi Zsófia, Párkányi Eszter és Fodor-Horváth Zsófia a Hír TV Címlap című műsorában beszélgettek a főpolgármesteri selejtezőről, Szanyi Tiborról, az LMP-ről és Cseh Katalin is szóba kerül.

A Hír TV címlap című műsorában Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu szerkesztője M. Dobos Marianne műsorvezető vezetésével elemzik a többmilliós reklámköltés és Karácsony Gergely vonatkozásában az ellenzéki selejtezőt. Szóba kerül még az MSZP, Szanyi Tibor és párttagsága, az LMP és Cseh Katalin is.

A mostani előválasztás eredménye az MSZP-Párbeszéd szövetségből kit hoz ki győztesen? Mert az MSZP-nél vannak más problémák is, folyamatosan csökken a támogatottságuk, de eddig az volt a retorika, hogy Karácsony Gergely megemelte a pártszövetséget. Most nem ezt látjuk. És lehet, hogy felülhetnek arra a lóra, hogy a Párbeszéd megerősödhet és akkor kiválnak. Van ennek realitása? – tette fel a kérdést M.Dobos Marianne

Szerintem annyira nincsen, viszont Karácsony Gergely azt állította, azért szerepelt rosszul az MSZP mert megígérte Gyurcsánynak, hogy kicsit visszavesz az EP kampányban. Azért, hogy később a DK támogassa, mint főpolgármester jelöltet. Szerintem a P-nek többet hoz az MSZP, mivel 1 százalék körül vannak. Nekik megéri ez a plusz 5 százalék. Az MSZP pedig nyíltan azon gondolkodik, hogy összeolvad a DK-val. Lehet, hogy Gyurcsánynak végül sikerül bekebelezni az MSZP-t és akkor teljesen legyőzné a volt pártját.

-reflektált Párkányi Eszter.

Nem hiszem, hogy az MSZP-nek vágya lenne, hogy a DK-val egyesüljenek. Ez Gyurcsány mesterterve, hogy egységes baloldalt szeretne. A P az egy olyan dolog szerintem, hogy egy csomó ember azt gondolja, hogy a Karácsony Gergely még mindig LMP-s. Ez olyan mint a Szél Bernadett-jelenség, az emberek már nincsenek tisztában azzal, hogy ki hova tartozik.

-folytatta Jobbágyi Zsófia.

Nagyban mernék fogadni arra, hogy Gyurcsány valószínűleg be fogja kebelezni ezeket a pártokat. Hogyha valahol felmerül az, hogy összeolvadjanak és ugye az MSZP-nél felmerült a DK-val, az már azt jelenti, hogy annak a pártnak vége van.

-tette hozzá Fodor-Horváth Zsófia.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.