Új csomópont készül a 47-es főúton Debrecen határában

A déli gazdasági övezet megközelíthetőségének javítása érdekében új, úgynevezett osztályozós csomópontot alakítanak ki a 47-es számú főúton, Debrecen határában – jelentette be a város alpolgármestere kedden a helyszínen sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2019. 07. 30. 16:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barcsa Lajos azt mondta, a Magyar Közút Zrt. beruházásában Debrecen felől egy jobbra kanyarodó, Mikepércs felől egy balra kanyarodó külön sávot alakítanak ki annak érdekében, hogy az ipari parkba tartó járművek ne akadályozzák a 47-es út forgalmát.

Az önkormányzat saját forrásból 430 millió forintot biztosít az új csomópont kialakítására, amely várhatóan 90 nap alatt, október végére készül el. Az új csomópontból lesz megközelíthető a Krones szeptembertől termelő gyára, illetve a Continental most épülő üzeme, valamint az InterTanker leendő autóbuszgyára – ismertette a részleteket Barcsa Lajos. Hozzátette, hogy eddig összesen 4,5 milliárd forintot fordítottak a déli ipari övezet alap-infrastruktúrájának a kialakítására.

Elmondta azt is: a város az ipari parkok megközelíthetőségének javítása mellett tervszerűen fejleszti a belterületi úthálózatot: eddig 53 csomópontot korszerűsítettek, a munkákat az idén újabb korszerűsítésekkel folytatják mintegy négymilliárd forint ráfordítással.

Barcsa Lajos ugyanakkor fontosnak nevezte Debrecen megközelíthetőségének a javítását is. Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy az M35-ös autópálya év végére eléri a román határt, s már javában tart a 471-es főút Debrecent Hajdúsámsonnal összekötő szakaszának szélesítése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.