Nagy Blanka az esélytelenek nyugalmával indulhat ősszel

A trágár beszédéről elhíresült diáklány az ellenzéki pártok, így például az MSZP által támogatott Veled a Városunkért Egyesület jelöltjeként méretheti meg magát a Bács-Kiskun megyei településen.

2019. 08. 17. 12:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rengeteg tervem és ötletem van arra, hogyan tudnám a lakókkal együtt Kiskunfélegyháza 8. körzetét élhetőbb és biztonságosabb környékké varázsolni mind az itt élő emberek és állataik számára – írta Nagy Blanka a Facebook-oldalán, amikor bejelentette: indulni kíván az őszi választáson. A trágár beszédéről elhíresült diáklány az ellenzéki pártok, így például az MSZP által támogatott Veled a Városunkért Egyesület jelöltjeként méretheti meg magát a Bács-Kiskun megyei településen.

A korábbi választások tapasztalatai alapján azonban az esélytelenek nyugalmával vághat bele a kampányba, mivel a rendszerváltozás óta baloldali párt képviselője még nem került be a kiskunfélegyházi önkormányzati testületbe a 8. számú választókerületből. A település az utóbbi évtized választási eredményei alapján jobboldalinak nevezhető: a Fidesz–KDNP jelöltje az országgyűlési voksoláson rendre 50 százalék fölött teljesített a választókerületben.

B

Önkormányzati szinten még ennél is jobban látszik a jobboldal fölénye, különösen a diáklány kiskunfélegyházi választókerületében. Itt az MSZP a legjobb eredményt 2006-ban érte el, akkor 35 százalékot szerzett. Legutóbb a Fidesz–KDNP-vel amúgy jó viszonyt ápoló Nemzeti Fórum nyerte a körzetet 43 százalékkal, a kormánypártok jelöltje ugyanakkor 28 százalékos eredményt ért el, míg a kerületben induló három baloldali jelölt csupán a szavazatok 15 százalékát szerezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.