időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Simicskó: Az igazi hazafi sohasem lehet soviniszta

Magyar Nemzet
2019.08.01. 07:47
Simicskó: Az igazi hazafi sohasem lehet soviniszta

A zánkai Erzsébet-táborba látogatott tegnap Simicskó István (képünkön), hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos. Itt minden héten szerdán tartják a hősök napját, amelyen a Magyarország történelmét felelevenítő interaktív programok mellett azokkal a hivatásokkal ismerkedhetnek meg a táborozók, amelyek biztonságukat szolgálják. Ilyenkor katonák, tűzoltók, mentők és rendőrök mesélnek a fiataloknak hivatástudatról, és bemutatják nekik a munkájukat.

– Fontos, hogy a gyermekek a nyarat aktív pihenéssel töltsék, és szervezett lehetőségük legyen, hogy sok programot kipróbálva megerősödhessenek szellemi, lelki és fizikai értelemben is – nyilatkozta lapunknak Simicskó István az eseményről.

– A patrióta életérzést és a szülőföldhöz való kötődést szeretnénk kialakítani és megerősíteni a gyerekekben – tette hozzá a kormánybiztos.

Simicskó István a Magyar Nemzetnek azt is elmondta, az egészséges nemzettudat, a közösséghez tartozás mindig többet jelent, mint amikor valaki csak egyénként gondolkodik az életéről.

– Az ember közösségi lény, ezért is fontos, hogy a szülőföldhöz való ragaszkodást erősítsük – hangsúlyozta a politikus, aki szerint az igazi hazafi sohasem lehet nacionalista vagy soviniszta, mert a hazaszeretet nem mások lenézését vagy hátrányos megkülönböztetését jelenti.

A zánkai Erzsébet-táborban egyébként a nyár folyamán hetente mintegy 2500, összesen több mint 30 ezer gyerek kapcsolódhat ki a Balaton mellett nyaralva.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.