Bíróság elé állították és elítélték a gépkocsirongáló bulituristákat

Két ittas fiatal mentősök járműveit rongálta meg Budapest belvárosában az elmúlt hétvégén. A kerületi ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította, a bíróság pedig 450 000 forint pénzbüntetésre ítélte őket – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Fővárosi Főügyészség2019. 09. 12. 15:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád szerint két 20 éves brit állampolgár 2019. szeptember 7-én, a hajnali órákban, egy társasággal, ittas állapotban – hangosan kiabálva – haladtak az V. kerület, Markó utcában, a Mentőpalota előtt. Az utcán parkoltak a mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentősök járművei. A két férfi az egymás mögött parkoló gépkocsikra felmászott és azokon végiggyalogolt, amelynek következtében a gépjárművek motorháztetői, tetői, és csomagtartói behorpadtak. A két terhelt a cselekményével az egyes gépkocsikban 220 ezer és 1,1 millió forint közötti kárt okozott.

A rendőrség a két férfit azonosította és őrizetbe vette.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottakat rongálás bűntette és többrendbeli rongálás vétsége miatt a cselekménytől számított 5 napon belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki a vádnak megfelelően és mindkettőjüket 450 000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.