Függetlennek állította be magát a bevándorláspárti MSZP-s polgármester

Halásztelek MSZP-s városvezetője, Szentgyörgyi József – más baloldali jelöltektől inspirálódva – immár nem szocialistaként, hanem manapság divatos módon függetlenként próbálja meg eladni magát.

Forrás: PestiSrácok.hu2019. 10. 11. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halásztelek MSZP-s városvezetője, Szentgyörgyi József – más baloldali jelöltektől inspirálódva – immár nem szocialistaként, hanem manapság divatos módon függetlenként próbálja meg eladni magát, és egy általa gründolt álcivil szervezet polgármester-jelöltjeként indul az önkormányzati választáson – olvasható a PestiSracok.hu írásában.

Mivel a Gyurcsány-féle DK visszaléptette az egyéni képviselőjelöltjeit Szentgyörgyi szervezetének a javára, ezért felvetődik annak a gyanúja, hogy a városvezető lepaktált a bukott miniszterelnökkel. Szentgyörgyi amúgy a brüsszeli elvtársai által kitalált kötelező betelepítési kvóta ötletét megelőzve, már 2015 májusában meglebegtette annak lehetőségét, hogy Halásztelek migránsokat fogad be, ugyanis a bevándorláspárti baloldali polgármester a betelepítésre a közösségi oldalán hívta fel a követői figyelmét, amikor megosztotta a Soros György amerikai milliárdos által is finanszírozott Magyar Helsinki Bizottság bejegyzését. 2017 szeptemberében a polgármester azonban már megpróbálta letagadni a korábbi, betelepítésre utaló felhívását – írja a PestiSrácok.hu.

A portál szerint más botrányok is kötődnek személyéhez. Példaként hozták fel, hogy hitelből vetetett meg az önkormányzattal egy kastélyt, ahová a polgármesteri hivatalt költöztette, miközben hónapokon át csúszott egy iskola-felújítással, aminek következtében szétszórták a városban a diákokat, egy nyilvánosságra került hangfelvétel alapján, pedig minősíthetetlen stílusban beszélt a saját párttársaival.

Szentgyörgyi József, a halásztelki MSZP-s polgármester és csapata az október 13-i önkormányzati választáson – látszólag – otthagyva az ellenzéki összefogást, a Sikeres Halásztelekért Egyesület nevű álcivil szervezet színeiben indul, és függetlennek próbálja magát beállítani, magyarán ugyanazt a taktikát alkalmazza, mint számos más balliberális jelölt az ország egész területén. Az igazság azonban ezzel szemben az, hogy Halásztelek Budapesten élő polgármestere a legkisebb mértékben sem tekinthető függetlennek – hívta fel a figyelmet a portál.

Mivel a DK helyi szervezete visszaléptette a képviselőjelöltjeit, hogy támogassák Szentgyörgyit és csapatát, felvetődik annak a gyanúja, hogy Szentgyörgyi lepaktált Gyurcsánnyal, más magyarázatot ugyanis nehéz arra találni, hogy miért lép vissza egy országos párt egy helyi álcivil szervezet javára. Szentgyörgyi először 2006-ban lett polgármester az MSZP színeiben, majd négy év múlva szintén a szocialisták jelöltjeként választották újra.

2014-ben már az MSZP-DK-EGYÜTT-PM balliberális összefogás jelöltjeként indult, és ismét nyert. A polgármestersége nem tekinthető sikeresnek, hiszen a 2013-as állami adósságkonszolidáció után újra a teljes csőd felé tart a város. Adósság adósság hátán, amit Szentgyörgyi és az MSZP-DK-EGYÜTT-PM-s képviselőtestület halmozott fel. A képviselőtestületben ugyanis egy kivétellel mindenki balliberális.

Szentgyörgyi titkárnője, Berényi Beatrix az önkormányzat városüzemeltetési cégének felügyelő-bizottságában tag, és nem mellesleg képviselőjelölt is az októberi önkormányzati választáson a polgármester csapatában, ami az összeférhetetlenség gyanúját veti fel – írja a PestiSrácok.hu

A teljes cikk ITT olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.